Úvod Sony Sony Xperia Z5 Sony XPERIA Z5 je podľa odborníkov najlepším fotomobilom na svete

Sony XPERIA Z5 je podľa odborníkov najlepším fotomobilom na svete

6
Sony Xperia Z5

Japonský výrobca Sony má dôvod na oslavu. Jeho ešte čerstvý počin – vlajková loď Xperia Z5 – bol zaradená na úplný vrchol prestížneho rebríčka TOP fotoaparátov mobilných telefónov, ktoré sú v súčasnosti dostupné na spotrebiteľskom trhu.

Android smartfón sa tak zaradil pred Samsung Galaxy S6, nový Huawei Nexus 6P a aj LG G4. Za čo všetko môže takému oceneniu ďakovať? V detailnom teste bolo zahrnutých viacero dôležitých faktorov.

Zásluhou na dosiahnutom úspechu Xperia Z5 má špičkové automatické zaostrovanie, veľmi dobré vyváženie bielej a aj podanie farieb. Medzi pozitívnymi stránkami 23 MPx fotoaparátu Sony sa taktiež nachádza nadštandardná kvalita záberov pri fotografovaní za použitia LED blesku, teda počas zlých svetelných podmienok. Web dxomark.com ďalej vyzdvihuje malý šum či výborné detaily.

Chvála sa ušla aj stabilizácii obrazu pri natáčaní videa, pričom tá v tomto príde výrazne napreduje pred konkurenčnými smartfónmi.

Japonská novinka má ale taktiež niekoľko negatívnych stránok, a to vrátane viditeľných artefaktov na modrej oblohe alebo zoslabnuté osvetlenie v rohoch foto záberu po použití blesku.

Zaujímavosťou je, že v rebríčku začal svietiť pred pár dňami predstavený Nexus 6P, ktorý v sebe ukrýva iba 12 MPx senzor od Sony, avšak s veľkými pixelmi (1,55 mikrometra), laserovým zaostrovaním, clonou f/2.0 a bez optickej stabilizácie. Tá vraj nie je podľa slov Google v takejto výbave potrebná.