Úvod Zariadenia Smartphony Samsung Z3 oficiálne: OS Tizen a low-end špecifikácie

Samsung Z3 oficiálne: OS Tizen a low-end špecifikácie

1
Samsung Z3

Juhokórejský gigant sa rozhodol, že rozšíri svoju aktuálnu ponuku smartfónov s vlastným operačným systémom Tizen. Výsledkom je dostupný model Z3, ktorý je svojou hardvérovou výbavou či plastovou konštrukciou určený najmä pre rozvojové trhy ako India.

Samotný dizajn konštrukcie nesie tradičné prvky, ktoré charakterizujú aj iné modely z portfólia spoločnosti. Predná strana nesie napríklad veľa podobných čŕt, akými disponuje kovový Galaxy Alpha. Pod 5-palcovým Super AMOLED displejom samozrejme nechýba ani jedno hardvérové a dve kapacitné tlačidlá.

V útrobách smartfónu nájdeme až dva sloty pre SIM karty. Ide však iba o 3G konektivitu, čo je pre vybraný trhový segment úplne postačujúce. Používatelia si taktiež môžu zapnúť špeciálny režim na šetrenie prenášaných dát, čo je vlastne súčasťou systému Tizen. Ďalej sa tu nachádza čipset Spreadtrum so 4-jadrovým procesorom, 1 GB operačná pamäť, slot na microSD, 8 GB interné úložisko, 8 a 5 MPx fotoaparáty (selfie má 120 stupňový pozorovací uhol) či 2600 mAh batéria.

Na výber bude z troch farebných variácií – zlatej, čiernej a bielej. Cenovka by sa mala pohybovať na úrovni okolo 130 amerických dolárov, čo je naozaj fantastické. O dostupnosti mimo indický trh ale zatiaľ nič bližšie nevieme.

Samsung-Z3

Samsung-Z3 (1)