Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung nový GALAXY S7 vybaví špičkovým ESS DAC audio čipom

Samsung nový GALAXY S7 vybaví špičkovým ESS DAC audio čipom

11

Zo Samsung Galaxy S7 sa stáva poriadne monštrum. Svedčí o tom kvantum uniknutých informácií, ktoré ho pomaly ale isto začínajú popisovať. Dôvodom, prečo o ňom vieme toľko informácií už v októbri, môže byť údajné januárové predstavenie. Spoločnosť mala vďaka reorganizácii skrátiť vývojový cyklus jednotlivých zariadení.

O chystanom Galaxy S7 vieme už niekoľko vecí. Napríklad vieme, že jeho konštrukcia má byť vyrobená z horčíka, pričom zadnú a prednú stranu má prekrývať sklo. Dostupný by mal byť v troch čipsetových verziách, a to s Exynos 8890, Exynos 7422 a Snapdragon 820. Chýbať nemá ani 20 Mpx ISOCELL fotoaparát a nabíjací konektor USB Type-C. Pre rok 2016 teda všetko sedí. Čo však celkom nesedí sú veľkosti displeja. Samsung má predstaviť prémiovú verziu a niekoľko podverzií. Informácie však nie sú presné. Hovorí sa o 5,2, aj o 5,7-palcových displejoch so 4K rozlíšením.

Kvalita zvuku opäť o niečo vyššie

Najnovší kúsok informácií poukazuje na audio vybavenie chystanej vlajkovej lode. Galaxy S7 by mal byť podľa servera Phone Arena vybavený poriadne kvalitným DAC (Digital-to-Analog-Converter). Naznačuje to teda, že Samsung sa možno zameria aj na skvalitnenie reprodukcie hudby. DAC, ktorý sa má objaviť v Galaxy S7 má byť ESS SABRE 9018AQ2M – jeden z najkvalitnejších audio čipov pre mobilné aplikácie. Tento čip sa už teraz využíva v TOP modeloch od Meizu a Vivo.

Samsung sa o audio zážitok vo svojich zariadeniach staral aj doteraz. Novšie smartfóny boli vybavené DAC od spoločnosti Wolfson. DAC od ESS by latku kvality reprodukcie hudby opäť posunul o čosi vyššie.