Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung môže predstaviť vlajkovú loď GALAXY S7 už v januári

Samsung môže predstaviť vlajkovú loď GALAXY S7 už v januári

0
Krivky nového konceptu Galaxy S7

Podľa kórejských zdrojov môže spoločnosť Samsung odhaliť novú generáciu modelu Galaxy S o pár týždňov skôr ako je zvykom. Taktiež by sme sa mali dočkať viacerých verzií, pričom každá bude ponúkať odlišné technické špecifikácie.

Predčasné predstavenie bolo realizované aj pri tohtoročnom Galaxy Note5, ktorý uzrel svetlo sveta spolu s ďalším Android phabletom Galaxy S6 edge+ ešte koncom augusta. Dôvodom malo byť mediálne podujatie konkurenta Apple, kde uviedol počas septembra na spotrebiteľský trh iPhone 6s a 5,5-palcový iPhone 6s Plus.

Začiatkom roka predstavuje svoje vynovené vlajkové lode množstvo výrobcov, takže prehodenie termínu znie ako celkom logický krok s cieľom maximalizovať profit aj trhový podiel.

Galaxy S6 a S6 edge sme mohli po prvý krát vôbec vidieť ešte pred oficiálnym otvorením podujatia MWC 2015, ktoré sa konalo koncom februára. Začiatkom januára zase býva šou spotrebiteľskej technológie CES, z čoho vyplýva, že Samsung pravdepodobne vyberie termín pre vlastnú veľkolepú akciu niekde medzi. Podľa Electronic Times to bude práve 19. január.

Dizajn je hotový, rad je na výrobe

Vďaka čerstvým informáciám sme sa rovnako dozvedeli, že vizuálny vzhľad konštrukcie Galaxy S7 je už hotový. Teraz má byť rad na výrobných kapacitách, aby stihla nová generácia doraziť do obchodov včas – podľa mnohých odborníkov dokonca ešte pred začatím MWC 2016 (22. až 26. 2.).

Pred pár dňami začala internetom kolovať séria profesionálnych renderov, kde je údajne očakávaná vlajková loď v naozaj unikátnom kabáte. Tvorcovia z 3DFUTURE totiž vychádzali z detailov jedného z patentov juhokórejského giganta, čo mu pridáva na dôveryhodnosti.

TIP GALAXY S7 odhaľuje netradičný dizajn

Koncept Galaxy S7
Koncept Galaxy S7 (foto: 3dfuture.net)

Na výber by sme však tentokrát mali mať hneď niekoľko cenovo rozdielnych modelov. Každý z nich dostane odlišnú úroveň hardvérovej výbavy, čím chce Samsung zaujať obšírnejšie množstvo potenciálnych zákazníkov s výrazne rozdielnymi požiadavkami.