Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Samsung GALAXY S7: Tri rozdielne verzie, tri rozdielne čipsety

Samsung GALAXY S7: Tri rozdielne verzie, tri rozdielne čipsety

0
Jeden z konceptov Galaxy S7

Rastúce špekulácie ohľadom ďalšej vlajkovej lode kórejského giganta odkrývajú ďalšie zaujímavé detaily, podľa ktorých novinka ponúkne nielen unibody konštrukciu z magnézia, ale aj viacero typov čipsetov. Jedným z nich by mal byť dokonca i hi-tech Snapdragon 820.

Ďalšie dva kúsky kremíku budú vraj pochádzať z výrobnej fabriky spoločnosti Samsung; konkrétne pôjde o Exynos 8890 (aka M1) a Exynos 7422, píše SamMobile s odvolaním sa na bližšie nešpecifikované zdroje.

Prevažná väčšina neoficiálnych tvrdení sa však v prípade tohto webu ešte v nedávnej minulosti nakoniec ukázala ako pravdivá, čo pridáva špekulácii trošku viac dôveryhodnosti.

Model s čipsetom 8890 je údajne určený pre európsky, japonský a juhokórejský trh. Ďalší, ktorého poženie 7422, má pre zmenu doraziť na pulty obchodov v Indii. Galaxy S7 a jeho Snapdragon 820 s takzvanými ‚Kryo‘ jadrami je zase pripravený pre USA či obrovskú Čínu.

Exynos M1 (8890) pred pár dňami dokonca odhalil prostredníctvom databázy benchmark aplikácie GeekBench svoj dychberúci výkon, kde sa mu pri viacjadrovom teste podarilo dosiahnuť až takmer 7,000 bodov. Niečo také sme doteraz nemali príležitosť vidieť pri žiadnom inom smartfóne.

Samsung Galaxy S7 oficiálne predstavia pred začatkom podujatia MWC 2016, ktoré sa uskutoční od 22. do 25. februára.