Samsung tento týždeň uvoľnil vôbec prvú aktualizáciu pre svoj vrcholový smartfón Galaxy S6 Edge+, ktorá prináša drobné, no vítané vylepšenia. Galaxy Note5 s identickým hardvérom dostal podobnú aktualizáciu minulý týždeň.

Aktualizácia má objem 138.14 MB, čiže ide o relatívne veľkú aktualizáciu, na Android 6.0 Marshmallow si však ešte budeme musieť počať.

Čo sa týka noviniek, Galaxy S6 Edge+ vďaka aktualizácii vydrží dlhšie v prevádzke na jedno nabitie, pričom sa jedná o zariadenie, ktoré samo o sebe už od základu poskytovalo veľmi slušnú výdrž.

Aj keď je dnes telefonovanie so smartfónom v mnohých prípadoch len doplnková funkcia, hovory sú stále veľmi dôležité a nová aktualizácia sa postará o ich lepšiu stabilitu a kvalitu.

Tretie, nemenej dôležité vylepšenie, nastalo na strane bezpečnosti, čiže budú lepšie chránené naše osobné dáta. Zaujímavosťou je, že vďaka tomuto vylepšeniu nebude možné na smartfóne vykonať „downgrade“, čiže prechod na staršiu verziu softvéru po aktualizácii.

update

Čo sa týka spomínaného Androidu 6.0 Marshmallow, aktualizácie pre Galaxy Note5 a Galaxy S6 Edge+ by mali byť pripravené na začiatku roka 2016.

Aktuálny update sa bude šíriť potupne naprieč krajinami, uprednostnené budú už štandardne nebrandované zariadenia, čiže tie zakúpené mimo operátora.