Úvod Výrobcovia Samsung Testujeme lacný Samsung GALAXY J5, pýtajte sa

Testujeme lacný Samsung GALAXY J5, pýtajte sa

13
Samsung Galaxy J5

Na redakčnom stolíku nám dnes pristál lacný Android smartfón od juhokórejskej spoločnosti Samsung. Čo nás na ňom po prvom pohľade najviac zaujalo? No predsa selfie fotoaparát s vlastným LED bleskom.

Model Galaxy J5 vďaka jeho hardvérovej výbave predstavuje skvelú voľbu najmä pre študentov a mladšie vekové kategórie. Výrobca sa aj preto v tomto prípade zameral najmä na fotografovanie, ktoré vyzerá byť na produkt za zhruba dve stovky naozaj nadštandardné.

Taktiež nemožno prehliadnuť snahu zlepšiť konkurencieschopnosť voči neustále rastúcim čínskym výrobcom s agresívnou cenovou politikou. LTE kapacity, štvorjadrový čipset Snapdragon 410 alebo 13 a 5 MPx senzory predstavujú kombináciu, prostredníctvom ktorej sa to medzi inými mobilnými zariadeniami v podobnej cenovej kategórii môže Samsungu teoreticky podariť, a to najmä po prihliadnutí na fakt, že ide o renomovanú značku s už dobre overenou konštrukčnou kvalitou.

Samsung Galaxy J5
Samsung Galaxy J5

Telo smartfónu pozostáva z plastu, pričom rámik, ktorý lemuje jeho boky, z diaľky vyzerá skôr ako kov. Výhodou je kompaktná 5-palcová uhlopriečka Super AMOLED displeja s HD rozlíšením, vďaka ktorej sadne telo Galaxy J5 bez akýchkoľvek problémov do dlaní menšieho vzrastu. V útrobách nájdete okrem 2,600 mAh batérie aj užitočný slot pre microSD kartu na rozšírenie interného úložiska. To ponúkalo po prvotnom spustení smartfónu iba 50% z celkovej kapacity 8 GB.

Nadchádzajúce dni Samsung Galaxy J5 detailne otestujeme a dáme o jeho prednostiach aj negatívnych stránkach vedieť v celej recenzii. Ak vás teda niečo zaujíma, kľudne nám položte nižšie v komentároch akúkoľvek otázku.

selfie-galaxy-j5
Selfie s LED bleskom
foto-galaxy-j5
Hlavný fotoaparát