Úvod Apple iPhone Problémy iPhone 6s sa kopia: Zákazníci sa sťažujú už aj na 3D...

Problémy iPhone 6s sa kopia: Zákazníci sa sťažujú už aj na 3D Touch či vypínanie

13

Množstvo nespokojných zákazníkov kalifornského giganta trápia viaceré nedostatky niektorých kúskov iPhone 6s a iPhone 6s Plus, pričom sa týkajú predovšetkým Touch ID, takzvaného 3D dotyku aj audia.

Každý nový produkt sprevádzajú počiatočné problémy s kvalitou hardvéru aj softvéru. Druhý typ problému sa však narozdiel od prvého dá vyriešiť jednoduchou aktualizáciou prostredníctvom internetu. Vyzerá to tak, že niečo podobné bude realizovať – alebo už dokonca realizuje – spoločnosť Apple s jej tohtoročnou generáciou iPhone.

Podľa sťažností z fór majú majitelia nového iPhone 6s a iPhone 6s patálie s extrémne horúcim Home tlačidlom pod displejom, kde je integrovaný aj senzor na odtlačky prstov. Objavili sa dokonca problémy ohľadne automatického vypínania smartfónu, hoci mala batéria ešte dostatok energie. Niektorí dokonca nemohli nový iPhone ani opätovne zapnúť. Momentálne ale nie je jednoznačné, v čom koreňová príčina spočíva, informuje PhoneArena.

Zákazníci si rovnako všimli drobné deformácie zvuku, vydávaného z reproduktora iPhone, vrátane nadštandardne hlasných notifikácií. Takzvaný 3D Touch (3D dotyk) vraj pre zmenu nefunguje tak, ako by mal. To sa však dá odstrániť reštartovaním telefónu.

Problém s nadmernou teplotou

Pred pár dňami vyšli na svetlo sveta problémy, ktoré hovorili o nadmernom prehrievaní počas bežnej prevádzky iOS smartfónu. Teplota konštrukcie sa mala pri nenáročnom používaní pohybovať až na hodnote 39 stupňov Celzia, pričom normálna teplota za takýchto podmienok predstavuje okolo 32 stupňov.

Spoločnosť Apple dokázala behom prvých troch dní predať cez neuveriteľných 13 miliónov noviniek, za čo si na svoj účet pripísala ďalší významný míľnik.