Úvod Zaujímavosti Súboj zlacnených phabletov: LeTV One vs. Xiaomi Redmi Note 2

Súboj zlacnených phabletov: LeTV One vs. Xiaomi Redmi Note 2

Dve zľavy, dva veľké smartfóny a jedno stručné porovnanie podobných modelov.

1
Xiaomi Redmi Note 2

Kúpiť cenovo výhodný Android smartfón nie je v dnešnej dobe žiadnym problémom. Existuje množstvo medzinárodných e-shopov, ktoré majú naozaj bohaté ponuky. Medzi také patrí aj náš partner Geekbuying, vďaka ktorému si teraz môžete zaobstarať dva veľké mobilné produkty za dočasne zvýhodnenú cenu.

Naša pozornosť je tentokrát zameraná na Xiaomi Redmi Note 2 a v našich končinách menej známy LeTV One. Oba pritom majú 5,5-palcové displeje, osem jadrové čipsety MediaTek Helio X10, 13 MPx hlavné fotoaparáty, Full HD rozlíšenie zobrazovacieho panelu či veľmi podobné zadné strany konštrukcie. Nájdeme tu však aj niekoľko rozdielnych detailov, čo zahŕňa nie len samotný dizajn alebo cenovku, ale i niektoré časti hardvérovej výbavy.

LeTV One

Čínskemu výrobcovi LeTV popularita na domácom trhu určite nechýba. Okrem poskytovania rôznych internetový služieb má vo svojom portfóliu niekoľko zaujímavých smartfónov, a to vrátane mid-range kúsku One, pričom ten zaujme predovšetkým elegantným vizuálnym vzhľadom a tenučkými rámikmi na bokoch displeja.

letv-one

Prednosťou LeTV One je moderné USB Type-C, 3 GB operačná pamäť, špeciálne ochranné sklo či hliníkový rámik. Milovníkov multimédií ale určite poteší aj špičkové audio, ktoré prinesie bohatší zážitok z pozerania filmu alebo počúvania skladieb obľúbeného hudobného interpreta. Prítomná 3000 mAh batéria zase zabezpečí dostatočne veľkú výdrž, takže používateľ nemusí mať žiadny strach, že sa mu na cestách rýchlo minie energia.

Za pozornosť taktiež stojí zadný kryt 170 gramovej konštrukcie (147,8 x 74,2 x 9,5 milimetra) s ochrannou vrstvou proti fyzickému poškodeniu a vrstvou proti zachytávaniu odtlačkov našich prstov. Zabudnúť nesmieme ani na Android 5.0 Lollipop (nadstavba EUI), 4G konektivitu, dual SIM funkcionalitu alebo slovenskú lokalizáciu.

–> Zobraziť cenu v e-shope <–

Xiaomi Redmi Note 2 Prime

Tento phablet nepotrebuje priveľa predstavovať – pozná ho asi každý fanúšik operačného systému Android. Ide o jeden z TOP produktov z kategórie stredná trieda, za ktorý v e-shope Geekbuying navyše nezaplatíte viac ako 200 eur.

redmi-note-2

Redmi Note 2 PRIME na rozdiel od LeTV One ponúka iba 2 GB RAM-ku a slot pre microSD kartu, vďaka čomu rozšírime interné 32 GB úložisko. Batéria je v tomto prípade väčšia o 60 mAh a dokáže udržať zariadenie pri živote aj počas náročnejšieho dňa. Rozmery plastovej unibody konštrukcie dosahujú 152 x 76 x 8,25 milimetra, pričom váži iba 160 gramov. V tej nájdeme až dva sloty pre microSIM karty mobilných operátorov, ktoré dokážu fungovať naraz.

–> Zobraziť cenu v e-shope <–

Phablet od Xiaomi sme dokonca mali už aj v našej redakcii, takže si môžete prečítať celú našu recenziu.

Ak vás aspoň jeden z vyššie uvedených modelov zaujal, nájdete ich k dispozícii v ponuke overeného aj spoľahlivého online obchodu geekbuying.com za celkom priaznivé sumy.