Úvod Novinky Výrobcovia Pepsi chystá vlastný smartfón. Toto sú hardvérové špecifikácie!

Pepsi chystá vlastný smartfón. Toto sú hardvérové špecifikácie!

2

Známa značka obľúbených nápojov Pepsi sa nechala strhnúť technologickou vlnou a rozhodla sa pre inováciu vo svojej značke – začne predávať vlastný Android smartfón. Ten má niesť názov Pepsi P1 a oficiálne predstavený by mal byť 20. októbra na tlačovej konferencii v Pekingu.

Na čínskej sociálnej sieti Weibo už vznikol aj oficiálny profil s názvom Pepsi Phone, na ktorom začali pribúdať dôležité informácie. Telefón pravdepodobne vyrába niektorý z čínskych OEM výrobcov, ktorý sa dohodol so značkou Pepsi na použití brandingu a tak tipujeme, že sa telefón zatiaľ nebude predávať mimo čínsky trh.

Svojím potenciálnym zákazníkom by mal ponúknuť štandardnú výbavu – 5,5“ Full HD displej, osemjadrový procesor MediaTek MT6592 s taktom 1,7 GHz, grafický akcelerátor Mali-450, 2 GB RAM a 16 GB internej pamäte s možnosťou ďalšieho rozšírenia pomocou microSD karty. Ďalej samozrejme 13 Mpx zadný fotoaparát a selfie kamerka s 5 megapixelmi. O prísun energie sa postará batéria s kapacitou 3000 mAh.12-1444642634-pepsiphone2Z doteraz zverejnených fotografií, ktoré sú bohužiaľ v nedokonalej kvalite však môžeme vyčítať aj to, že telefón bude mať tenučké rámiky okolo displeja, senzor odtlačkov prstov na zadnej strane a operačný systém Android 5.1 Lollipop doplnený užívateľským prostredím ladeným do farieb Pepsi.

Ostatné informácie, ako napríklad cena, sú zatiaľ bohužiaľ neznáme. S pribúdajúcimi novinkami vás však budeme určite informovať.