OPPO, jeden zo známejších čínskych výrobcov dnes predstavil nový smartfón, ktorý by sa dal charakterizovať ako „vstupná brána“ do sveta inteligentných mobilných telefónov. 

Jeho výbava je ďaleko pred high-end smartfónmi, jeho cieľom je však zaútočiť na nenáročných spotrebiteľov, rozvojové trhy alebo napríklad rodičov, ktorí chcú svojej ratolesti zadovážiť lacný inteligentný telefón.

Čo sa týka hardvéru, OPPO Neo 7 je vybavený 5-palcovým displejom so skromným rozlíšením 960 × 540 pixelov, pod ním nájdeme 1,2 GHz quad-core procesor Snapdragon 410, ktorému asistuje 1 GB pamäť RAM.

Relatívne malá, 2 420 mAh batéria bude ďalej napájať 16 GB úložisko ale aj 8 MPix zadný a 5 MPix predný VGA fotoaparát.

Na druhej strane poteší dual SIM funkcionalita, slot na pamäťovú microSD kartu, 4G LTE konektivita, Android Lollipop s príjemným užívateľským prostredím OS 2.1 a dizajnom, za ktorý by sa nehanbili ani oveľa prémiovejšie zariadenia.

OPPO-Neo-7(1)

Elegantný OPPO Neo 7 má rozmery 142,7 x 71,7 x 7,55 mm pri váhe iba 147 gramov. K dispozícii bude čierno-strieborné a  bielo-zlaté prevedenie.

Aj keď výrobca zatiaľ nezverejnil cenu, bude určite veľmi nízka. Uvedenie na trh si zariadenie odbije v nadchádzajúcich týždňoch. Pripravené budú tri verzie, jedna pre USA, druhá pre Indiu a tá najdôležitejšia tretia bude medzinárodná, čiže aj pre nás.