Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus Two vs. OnePlus X: Čo prináša pekná mid-range novinka?

OnePlus Two vs. OnePlus X: Čo prináša pekná mid-range novinka?

Android smartfón OnePlus X je konečne realitou a tu je všetko dôležité, v čom sa oproti modelu Two odlišuje.

3
OnePlus X

Najnovší počin z dielne čínskeho výrobcu OnePlus kombinuje strednú triedu s prémiovými materiálmi a aj s precíznym spracovaním. S novinkou X chce zaujať hlavne nenáročnejších zákazníkov, ktorí si však zároveň potrpia na pekne vyzerajúcom smartfóne.

Po mesiacoch špekulácií je konečne OnePlus X oficiálne predstavený. Kompaktnejšia verzia súčasného zabijaka vlajkových lodí prináša minuloročný čipset, konštrukciu v dvoch verziách či hardvérové tlačidlo na jednoduchšie prepínanie medzi zvukovými profilmi.

Cenovka by sa pritom mala pohybovať okolo 269 EUR, pričom je aj tentokrát pre nákup potrebná špeciálna pozvánka, ktorá sa dá získať hneď viacerými spôsobmi. Poradovník na oficiálnej web stránke výrobcu predstavuje jednu z nich.

OnePlus Two vs. OnePlus X

Hlavné rozdiely so starším, no lepšie vybaveným modelom Two predstavuje 5-palcová uhlopriečka, AMOLED technológia (predtým IPS LCD), pomerne odlišný vizuálny vzhľad alebo slabší Snadpragon 801. Kapacita batérie klesla z 3300 na 2525 mAh. Rozlíšenie zobrazovacieho panelu zostáva bez zmeny, takže hustota pixelov s menšou uhlopriečkou narástla až na 441 ppi. Pomer displeja s telom v tomto prípade dosahuje rovných 71,28%, takže zhruba o necelé 2 percentá menej ako pri OnePlus Two.

Čo sa týka hlavného fotoaparátu, ten má taktiež 13 MPx rozlíšenie. Samotný ISOCELL senzor pochádza od spoločnosti Samsung, jeho clona dosahuje f/2.2 a vďaka takzvanému ´PDAF´ dokáže veľmi rýchlo zaostrovať (0,2 sekundy).

OnePlus One, Two a X
OnePlus One, Two a X

Tejto podarenej mid-range novinke dokonca nechýba ani precízne spracovaný rámik z kovu. Jej konštrukcia je navyše obohatená o unikátnu keramiku. A ako sme sa dozvedeli, z každých 100 pokusov vyrobiť takéto telo, bolo iba zhruba 20 takých, ktoré vyhovovali na zaradenie do predaja. Keramická verzia bude preto predstavovať limitovanú a hlavne drahšiu edíciu.

Na výber však zákazník dostane až z dvoch materiálovo rozdielnych verzií. Ta druhá ponúkne štýlové ochranné sklo čierneho sfarbenia. Na prednej aj zadnej strane oboch prevedení si môžeme takisto všimnúť precízne opracované hrany, vďaka čomu OnePlus X nadobúda ešte prémiovejší charakter.

Oproti OnePlus Two ale disponuje iba jedným LED bleskom, väčším clonovým číslom, kapacitami na natáčanie Full HD videí (nie 4K) a selfie maniakov zase určite poteší až 8 MPx predný fotoaparát.

Čipset Snapdragon 801 poháňal pár minuloročných generácií vlajkových lodí (vrátane OnePlus One) od viacerých renomovaných výrobcov, takže ešte stále predstavuje konkurencie schopnú časť hardvérovej výbavy OnePlus X. Ten dopĺňa 3 GB operačná pamäť a smartfónu rovnako nechýba ani slot pre microSD karty až do 128 GB.

Dostupnosť je v Európe hlásená na 5. november.