Úvod Konkurencia Apple Odpor je márny: Apple v Q2 zhrabol 90% všetkého profitu z mobilných...

Odpor je márny: Apple v Q2 zhrabol 90% všetkého profitu z mobilných telefónov

16

Vo svete mobilných technológií je čoraz ťažšie a ťažšie uspieť. Najväčšie spoločnosti sveta zrýchlili vývoj a ročne predstavujú niekoľko TOP modelov, ktoré sú navrhnuté tak, aby zhrabli drvivú väčšinu spotrebiteľov.

Tím z Cupertina si aj napriek čoraz väčšej konkurencii na poli mobilných zariadení užíva azda najväčší podiel celkového zisku z tohto priemyslu. Podľa výpočtov servera Bloomberg by malo do kasičky Apple mieriť až 90% celkového zisku priemyslu z mobilných telefónov. Drvivú väčšinu zvyšku má schmatnúť Samsung, ktorý je hneď na druhom mieste.

Pre spotrebiteľov to vôbec nie je príjemná správa. Nie je sa teda čomu čudovať, že Sony premýšľa o tom, že úplne opustí dravé vody výroby smartfónov a svoj čas a zdroje radšej investuje do iných projektov. Zaujímavou štatistikou je aj to, že len 1 z 3 predaných smartfónov patrí Apple alebo Samsungu. Aj to však stačí na to, aby to pokrylo 90% zisku.

Zatiaľ čo pre nás sú to jednoznačne smutné správy, Apple si užíva najväčšiu slávu v histórii spoločnosti, s čím sú spojené aj rozprávkovo vysoké zisky. Zároveň to znamená aj fakt, že Apple si môže dovoliť povoliť v snahe inovovať a každý rok predstaviť veľmi podobné smartfóny, bez nejakej väčšej zmeny.