Xiaomi Mi Note
Xiaomi Mi5 je nesmierne očakávaná nová vlajková loď populárneho čínskeho výrobcu, zároveň však ide o jedno z najlepšie strážených „mobilných“ tajomstiev. Uniknuté informácie takmer neexistujú, predsa len sa ale môžeme niečoho chytiť.

Dohady hovoria o veľkosti obrazovky 5,2 palca, nový TOP model Xiaomi by mal poháňať jeden z dvojice najvýkonnejších pripravovaných procesorov a to buď Qualcomm Snapdragon 820 alebo Helio X20 od MediaTek-u.

Veľmi pravdepodobne sa dočkáme USB konektora typu C aj snímača odtlačkov prstov. V tomto prípade by však mohlo ísť o vôbec prvý smartfón s technológiou Sense ID.

Ide o tzv. ultrazvukové snímanie odtlačku prsta, ktoré dokáže extrémne rýchlo zosnímať odtlačok aj napríklad zo špinavého alebo mokrého prsta.

Táto technológia patrí do portfólia spoločnosti Qualcomm, jej prípadné použitie by tak bolo „podpísané“ aj čipsetom Snapdragon 820.

forcetouch

K posledným novinkám pribudli informácie o displeji citlivom na tlak. Ako prvý s ním prišiel Huawei Mate S, v zápätí Apple s iPhone 6S a do tohto klubu sa pravdepodobne zaradí aj Xiaomi.

Podobne ako Samsung, aj Xiaomi si patentovalo technológiu na rozpoznávanie tlaku pri interakcii s displejom, čoho výsledkom budú rozšírené možnosti ovládania.

My len dúfame, že Xiaomi predstaví Mi5 ešte pred Vianocami a ako býva pri tejto spoločnosti zvykom, cena bude určite veľmi priateľská.