Úvod Operátori O2 O2 spúšťa 4G LTE internet už aj v Trnave

O2 spúšťa 4G LTE internet už aj v Trnave

Tlačová správa

2

Zákazníci O2 žijúci v Trnave môžu od dnes vo svojich smartfónoch a tabletoch využívať super rýchly 4G internet. Operátor dnešným dňom odštartoval komerčnú prevádzku 4G siete v celom meste a svojim zákazníkom tak prináša možnosť sťahovať dáta priemernou rýchlosťou okolo 25 Mbps a odosielať ich priemernou rýchlosťou okolo 15 Mbps.

„Dneškom štartujeme poskytovanie dátových služieb na vlastnej najmodernejšej 4G sieti v ďalšom meste na Slovensku. V rozširovaní pokrytia najrýchlejšou mobilnou sieťou pokračujeme aj naďalej. Už tento rok budú môcť v 4G surfovať obyvatelia 13 najväčších miest na Slovensku, čím pokryjeme 25% populácie. Do konca budúceho roka chceme pokrytie touto sieťou zvýšiť až na takmer 60 % populácie,“ uviedol Peter Gažík, generálny riaditeľ O2. 

4G od O2 je pre všetkých, bez príplatkov a bez viazanosti

Na to, aby mohli zákazníci O2 využívať rýchly 4G internet, si nemusia nič aktivovať, ani platiť ďalšie poplatky. Jednoducho stačí byť v pokrytí 4G sieťou od O2 a mať LTE SIM kartu a k tomu mobilný telefón alebo tablet schopné v 4G sieti pracovať. Overenie, či má zákazník LTE SIM kartu je veľmi jednoduché, stačí poslať bezplatnú SMS na 99 222 v tvare 4G. Výmena SIM karty je zdarma, už dnes má viac ako 50 % zákazníkov operátora má SIM kartu schopnú pracovať v 4G (USIM). Zákazníci majú na výber množstvo mobilných zariadení – už dnes je každý tretí telefón, ktorý si kúpia O2 zákazníci, kompatibilný so 4G. Zákazníkovi následne stačí, keď bude mať aktivovaný akýkoľvek dátový balíček alebo bude mať program, ktorého súčasťou sú aj dáta. O2 postupne umožní všetkým zariadeniam schopným pracovať v 4G režime pripojiť sa do vlastnej O2 4G siete.

Pre surfovanie v 4G je ideálnym riešením aktivácia dátového balíčka

V súvislosti so zapnutím 4G siete v uvedenej lokalite chce O2 upozorniť najmä zákazníkov, ktorí si zakúpili v poslednom čase smartfón, že podstatným zrýchlením siete môže narásť aj ich dátová prevádzka. Väčšina smartfónov sa intenzívne pripája na internet a nemusí to byť len internetový prehliadač spustený zákazníkom, ale aj spojenie so sociálnymi sieťami, či synchronizácia e-mailov. Ideálnym riešením pre využívanie internetu v mobile je aktivácia dátového balíčka. Zákazníci tak budú môcť svoje zariadenia využívať na plno a pohodlne.

Tlačová správa