Už dávnejšie sa objavili informácie, že nová generácia produktov od Apple v podobe smartfónu iPhone a tabletu iPad, bude vybavená OLED displejmi. Momentálne z portfólia Apple využívajú OLED displej len hodinky Apple Watch.

OLED displeje pre inteligentné hodinky od Apple dodáva výrobca LG, ktorý je momentálne jediným dodávateľom takýto displejov pre „kalifornské jabĺčko“.

Zdá sa, že OLED zobrazovacia technológia sa osvedčila, dôkazom čoho môže byť jej použitie aj v najnovších smartfónoch Microsoftu, modeloch Lumia 950 a Lumia 950 XL.

Podľa najnovších správ priemyselných zdrojov z Južnej Kórey budú OLED displejmi vybavené aj budúcoročné modely iPhone a iPad, pričom by ich mal dodávať Samsung.

Samsung patrí vo výrobe displejov k špičke, zároveň však ide o najväčšieho konkurenta spoločnosti Apple. Súdne ťahanice medzi nimi boli v jednej dobe doslova na dennom poriadku, výnimkou nie sú ani vzájomné narážky na sociálnych sieťach či promo videách produktov.

Jeden z dizajnových konceptov novej generácie iPhone 7
Jeden z dizajnových konceptov novej generácie iPhone 7

Samsung spoločnosti Apple zároveň dodáva aj množstvo iných komponentov, akými sú pamäte, čipy a podobne, čo pri rekordných číslach predaja Apple produktov zabezpečuje Samsungu veľmi slušný príjem.

Dohoda o dodávkach OLED displejov vzhľadom na interné testovanie samotných komponentov samozrejme ešte nie je potvrdená, skutočnosti o použitom hardvéri sa nakoniec zrejme dozvieme niekedy budúci rok, tesne pred predstavením nového iPhone a iPad-u.

Každopádne je zaujímavé sledovať, ako spolu dokážu na oko dvaja najväčší rivali spolupracovať.