Podľa najnovších správ, Facebook aktuálne finišuje s aplikáciou, ktorej úlohou bude užívateľom prinášať najčerstvejšie novinky v podobe správ z rôznych oblastí a zameraní. Jej názov je Notify.

Aplikácia bude zhromažďovať rôzne správy, ale aj oznámenia na jednom mieste a užívatelia sa sami budú môcť rozhodnúť, z ktorého okruhu, respektíve zdroja budú chcieť prijímať správy a publikácie.

Aplikácia by mala oficiálne uzrieť svetlo sveta na konci tohto mesiaca, pravdepodobne však bude najskôr dostupná len v USA.

Akonáhle jeden zo spravodajských partnerov zverejní nejakú novinku, tá sa v podobe oznámenia objaví všetkým používateľom v aplikácii Notify, pokiaľ teda zdroj nasledujú.

Pohľad na rozhranie novej aplikácie Notify od Facebooku
Pohľad na rozhranie novej aplikácie Notify od Facebooku

Čo sa týka samotného používateľského rozhrania, to bude veľmi jednoduché a samotná novinka bude zobrazená v podobe názvu zdroja, textu s maximálne 100 znakmi a URL odkazom na kompletnú správu.

Facebook tak skombinuje kvázi funkcionalitu RSS čítačiek správ s oznámeniami v štýle Twitteru, čo môže byť pre užívateľov prínosom.