Úvod Výrobcovia Google Nexus 5X a Nexus 6P nemajú bezdrôtové nabíjanie kvôli USB Type-C

Nexus 5X a Nexus 6P nemajú bezdrôtové nabíjanie kvôli USB Type-C

3
Nexus 6P a USB Type-C

Zaujíma aj vás, prečo neintegroval Google do svojich dvoch nových prírastkov čoraz viac populárne bezdrôtové nabíjanie batérie? Dôvody sú hneď dva.

Prvý je fakt, že ak by pristúpili k takejto technológii, narástla by hrúbka tela smartfónov, čo by malo negatívny vplyv na ich vizuálny vzhľad. Tým ďalším dôvodom je moderný slot USB Type-C, ktorý umožňuje nielen rýchle nabíjanie a prenos súborov, ale aj pohodlnejšie zasúvanie konektoru, keďže má konečne obojstranný tvar.

Problémom klasických microUSB slotov a kompatibilných káblov bol ten, že používateľ mal počas zlých svetelných podmienok problém trafiť sa správnou stranou hneď na prvý pokus. To však USB Type-C už vyriešilo a ešte k tomu umožňuje doplniť za zhruba 97 minút rovných 100% 3400 mAh kapacity batérie Huawei Nexus 6P. Prvých 45 minút nabíjania má byť pritom najrýchlejších. Po 10 minútach používateľ navyše nadobudne ďalších približne 7 hodín výdrže pri Nexus 6P a 4 hodiny pri Nexus 5X.

Takže, jednoduché zasúvanie + rýchle nabíjanie + menšia hrúbka nás presvedčili, aby sme pristúpili na USB Type-C miesto bezdrôtového nabíjania,“ uviedol jeden z inžinierov, ktorí sa podieľali na vývoji tohtoročných generácií Nexus smartfónov od Google, LG a Huawei.

Podporu pre niektoré bezdrôtové nabíjačky (Qi štandard) mal starý LG Nexus 4, LG Nexus 5 a aj minuloročný Nexus 6 od spoločnosti Motorola. Mnohých fanúšikov operačného systému Android preto absencia takejto funkcionality v oboch novinkách poriadne zaskočila.