Úvod Konkurencia Microsoft Microsoft predstavil Surface Book, jeho prvý notebook za 1,499 dolárov

Microsoft predstavil Surface Book, jeho prvý notebook za 1,499 dolárov

4
Microsoft Surface Book

Softvérový gigant sa mení a s ním aj jeho portfólio, ktoré práve teraz z neho spravilo druhé Apple. Microsoft ukázal nie jeden, ale hneď niekoľko nových hardvérových produktov bez loga inej spoločnosti. A čo sa týka kvality, tak tá siaha poriadne vysoko.

Jednou z horúcich noviniek je aj poriadne našľahaný notebook s 13,5-palcovým OLED panelom a až dva krát väčším výkonom ako najnovší MacBook Pro od Apple.

Ako už napovedá názov, koncepcia Microsoft Surface Book vychádza zo známych Windows tabletov Surface, odkiaľ prebral možnosť pripojiť / odpojiť tentokrát už ale podsvietenú a takmer tichú klávesnicu nadštandardného spracovania. V tomto prípade je pevná, pričom disponuje dodatočným zdrojom energie, slotom pre microSD karty, skleným touchpadom (multitouch) a dvomi portami USB 3.0. Takáto kombinácia sa teda hodí najmä tomu, kto potrebuje plnohodnotný pracovný nástroj.

Hustota pixelov obrazovky dosahuje hodnotu 267 ppi. Web The Verge taktiež spomína, že zobrazovací panel a ochranné sklo sú v jednom kuse, čo pre používateľa v skratke znamená krajší obraz. K tomu by mal prispieť aj lepší kontrastný pomer alebo reálnejšie podanie farieb.

Magnéziové telo

Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book

Striebornú konštrukciu notebooku vyhotovil Microsoft z kovu. Farebné prevedenie môže preto niekomu pri prvom kontakte pripomínať konkurenčné jabĺčko, no po dlhšom zahľadení z blízka si veľmi rýchlo všimnete dobre viditeľné rozdiely, ako napríklad zaujímavo vymyslený spoj s klávesnicou. Ten jej umožňuje otáčanie v 360 stupňovom uhle, takže si z neho veľmi jednoducho vieme spraviť kompaktnejší tablet s podporou pre originálny stylus Surface Pen.

V útrobách ukrýva procesor Intel i5 alebo i7 (Skylake) a grafická karta NVIDIA GeForce s extrémne rýchlou pamäťou GDDR5. Batéria navyše dokáže takúto zostavu udržať až 12 hodín v prevádzke, za čo si samozrejme Microsoft zaslúži obrovský potlesk.

Predbežné objednávky štartujú od 8. októbra a predaj od 26. Zákazníci si môžu pripraviť viac ako 1,499 amerických dolárov.

Microsoft Surface Book

https://www.youtube.com/watch?v=OMo7O9229Cc