Microsoft Garage, tvorivé centrum známej softvérovej spoločnosti, má na konte niekoľko viac-menej vydarených Android aplikácií, jednou z nich je aj Arrow Launcher.

Ak ste doteraz Android aplikácie od Microsoftu ignorovali (niektoré ani nie sú dostupné pre našu krajinu), tejto by ste mali venovať pozornosť.

Ide sa o „spúšťač“, launcher aplikáciu, ktorá zmení užívateľské prostredie vášho smartfónu a to nie len po dizajnovej stránke, ale aj po tej funkčnej. Používatelia Android smartfónov si ich radi prispôsobujú k obrazu svojmu a práve launcher aplikácie sú na to ako stvorené.

Ten od Microsoftu nesie pomenovanie Arrow. Doteraz bol k dispozícii len vo verejnej beta verzii. Tá slúži na testovanie aplikácie a sledovanie odozvy od používateľov, no nemusí vždy pracovať korektne a stabilne.

Zdá sa, že autori vychytali všetky nedostatky a aplikácia Arrow Launcher je už k dispozícii v obchode Google Play zadarmo a v stabilnej verzii.

Prostredie Arrow Launcher aplikácie sa skladá z niekoľkých domácich obrazoviek, kde každá slúži na niečo iné. Nájdete v nich šikovný zoznam nainštalovaných aplikácií, ktorý sa však mení v závislosti od toho, ako často tú či onú aplikáciu používate.

Podobne pracujú aj zobrazené kontakty alebo súbory, nechýba voliteľný panel pre widgety a rýchle poznámky. Poradie obrazoviek ako aj tú primárnu si môžete nastaviť podľa uváženia, k funkčnosti prispieva aj klasický panel so zástupcami aplikácií v spodnej časti.

Dizajn celého prostredia je poňatý minimalisticky a v čistom štýle, napriek autorstvu Microsoftu vás nebudú otravovať žiadne ich implementované služby. Jediným atribútom je automaticky meniace sa pozadie z vyhľadávača Bing.

Aplikáciu nájdete štandardne v obchode Google Play, pohľad na samotné prostredie vám dá naša galéria.

arrow
arrow1
arrow2
arrow3
arrow4

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.launcher“]