Ľudia majú mnoho dôvodov, prečo chcú, aby ich online komunikácia bola maximálne súkromná, a preto takéto komunikačné digitálne kanály aj hojne vyhľadávajú.

Apple napríklad už dávnejšie implementoval do svojej komunikačnej platformy iMessage end-to-end šifrovanie komunikácie, Google šifruje elektronickú poštu vo svojej Gmail službe na celej jej trase a najnovšie do tohto klubu patrí aj Line.

Line je komunikačná služba, respektíve aplikácia, ktorá funguje naprieč rôznymi platformami a aj keď sa môže zdať oproti takému WhatsApp-u relatívne neznáma, po celom svete registruje 580 miliónov užívateľov.

Ochrana osobných údajov ale aj vládne sledovanie komunikácie je minimálne ošemetná a citlivá téma, preto autori platformu Line po novom vybavili pokročilým end-to-end šifrovaním.

Novinka nesie názov „Letter Sealing“ a najlepšie je, že šifrovanie prebieha naprieč všetkými platformami. Komunikovať tak môžete maximálne bezpečne ako zo svojho počítača, Mac-u, smartfónu alebo tabletu.

Vývojári zároveň tvrdia, že ide o prvú messenger aplikáciu, ktorá ponúka takto pokročilú ochranu aj medzi viacerými zariadeniami a platformami.

LINE1

Zaujímavosťou je, že šifrovanie je v Android aplikácií predvolené a teda zapnuté automaticky, iOS aplikácii Line musíte navštíviť nastavenia aplikácie a šifrovanie zapnúť ručne. Pokiaľ vám záleží na súkromí, vyskúšajte aplikáciu. Možno vás osloví.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.naver.line.android“]