Kickstarter je známy crowdfundingový portál, vďaka ktorému sa podarilo vyzbierať peniaze od verejnosti a dobrovoľných prispievateľov na množstvo inovatívych produktov. Jedným z nich bude aj MagCable.

Autori projektu si dali za cieľ vyzbierať 50 000 libier. Aj keď do konca zbierky v čase písania tohto článku zostáva len pár hodín, príspevky dosiahli takmer dvojnásobnú sumu oproti cieľu.

Projekt originálnej nabíjačky tak verejnosť nadchol a popravde aj nás. Autori tvrdia, že nabíjačka dokáže nabiť takmer každý smartfón veľmi jednoduchým spôsobom.

Podporovaný je Lighting konektor Apple zariadení a micro USB port tých ostatných, pokiaľ máte zariadenie už s konektorom USB typu C, máte, aspoň zatiaľ, smolu.

magcable

Myšlienka projektu je veľmi jednoduchá. Do nabíjacieho otvoru smartfónu vložíte konektor, ktorý tam však necháte natrvalo. Konektor nezavadzia pri manipulácii so zariadením a navyše chráni otvor pred nečistotami či poškodením neustálym vyťahovaním a zapájaním klasickej nabíjačky.

Pokiaľ budete chcieť smartfón alebo iné zariadenie nabiť, stačí priložiť koncovku jeden meter dlhého nabíjacieho kábla MagCable a tá sa ku konektoru prichytí sama vďaka magnetu.

magcablegif

Navyše netreba hľadať správnu polohu koncovky kábla ako napríklad pri micro USB štandarde.

Cena tejto technologickej vychytávky sa bude pohybovať okolo 15-tich dolárov a doručovanie objednávok zákazníkom začne už v novembri.

Navštívte projekt na webe Kickstarter v →tomto odkaze←, kde nájdete ďalšie fotografie, videá a detailnejšie informácie.

Stránka produktu a výrobcu →amagic.com