Úvod Výrobcovia LG LG V10 oficiálne: Dva displeje, dva selfie foťáky a manuálny mód pre...

LG V10 oficiálne: Dva displeje, dva selfie foťáky a manuálny mód pre videá

0
LG V10

Pár špekulácií sme už o ňom nedávno počuli aj videli a teraz už je konečne oficiálne predstavený – reč je samozrejme o netradičnom Android smartfóne z Južnej Kórey s naozaj prekvapujúcou hardvérovou výbavou.

5,7-palcová novinka LG V10 ponúka nie jeden, ale rovno dva displeje či dva predné 5 MPx fotoaparáty, ktoré tak vďaka vzájomnej spolupráci dokážu zachytiť až 120 stupňovú selfie fotografiu. Hneď vedľa nich nájdeme zobrazovací panel menších rozmerov (2,1-palca; 160 x 1040 px), kde sa v prípade vypnutého hlavného displeja zobrazí stavový riadok s informáciami o batérii, dátume alebo počasí. V opačnom prípade zase poslúži na zobrazenie ikoniek obľúbených aplikácií.

Smartfón má kovový rámik a špeciálny zadný kryt, ktorý nesie názov ‚Dura Skin‘, čo zrejme indikuje prítomnosť nadštandardnej odolnosti voči fyzickému poškodeniu. Nechýba mu dokonca ani certifikácia MIL-STD-810G, prostredníctvom ktorej zákazník vie, že sa nemusí obávať ani jemnejších pádov.

LG V10
LG V10

Najzaujímavejšou softvérovou funkcionalitou je ale manuálny mód pre natáčanie HD, Full HD alebo Ultra HD videí. Skúsenejší používatelia si tak môžu nastaviť počet snímok za sekundu, hodnotu ISO, vyváženie bielej, rýchlosť uzávierky a ohnisko. Na výber je takisto pomer strán – k dispozícii máme klasických 16:9 alebo filmárskych 21:9. Za zmienku však stojí aj takzvané ‚Multi-View‘ natáčanie, ktoré umožní zachytiť záber z viacerých uhlov pohľadu v rovnakom čase a za použitia všetkých troch kamier.

V LG V10 sa nachádza aj aplikácia Quick Video Editor, prostredníctvom ktorej môžeme realizovať profesionálnu post-produkciu videí.

Čo sa týka špecifikácií, tie patria do slabšej hi-tech triedy. V jeho útrobách nájdeme 6-jadrový Snapdragon 808, 64 GB interné úložisko s možnosťou rozšírenia pomocou až 2 TB microSD karty, 4 GB RAM LPDDR3, Quad HD rozlíšenie, 16 MPx fotoaparát s clonou f/1.8, optickú stabilizáciu obrazu vo verzii 2.0, Android 5.1 Lollipop a 3000 mAh batériu.

LG V10

K dispozícii bude od tohto mesiaca päť farebných prevedení, pričom predaj spočiatku odštartuje v domácej Kórei. Neskôr sa má LG V10 dostať na pulty obchodov aj v Spojených štátoch, Číne a iných krajinách po takmer celom svete. O cenovke zatiaľ nepadlo žiadne slovo.

LG V10