Android Wear, vylepšená špecifikácia, dizajn a hlavne plná konektivita. Kórejský gigant LG predstavil novú generáciu prémiových inteligentných hodiniek Watch Urbane. Takéto sú.

Nové LG Watch Urbane si vyslúžili pozornosť vďaka statusu samostatného zariadenia, čiže na rozdiel od iných Android Wear hodiniek si vystačia aj bez pripojenia k smartfónu.

Vďaka mobilnej konektivite (aj LTE) a možnosti Wi-Fi pripojenia môžete používať väčšinu smart funkcií aj bez toho, aby ste hodinky mali spojené prostredníctvom rozhrania Bluetooth so smartfónom.

Podobne fungujú napríklad aj hodinky Samsung Gear S, no tie sú vybavené vlastným operačným systémom Tizen.

Telo z nerezovej ocele je obohatené o dve navigačné tlačidlá na pravej strane, aktívni jedinci sa nemusia báť ani vody a prachu pri prípadných športových aktivitách. LG Watch Urbane sú voči nim odolné.

LG-Watch_urbane

Čo sa týka samotného hardvéru, hodinky sú osadené 1,38 palcovým P-OLED displejom s rozlíšením 480 x 480 pixelov s jemnou hustotou pixelov na palec na úrovni  348 ppi.

Pod displejom je ukrytý 1,2 GHz procesor Snapdragon 400 so 768 MB pamäťou RAM a 4 GB úložiskom. Batéria v hodinkách má kapacitu 570 mAh, samozrejmosťou je senzorová výbava v podobe GPS, akcelerometra, gyroskopu alebo dokonca barometra.

Zariadenie je od výroby vybavené sadou softvérových funkcií pre fitness aktivity a 16-timi rôznymi dizajnami ciferníka. LG Watch Urbane budú dostupné najskôr v USA a v Južnej Kórei, neskôr dorazia aj do Európy.

Cena je zatiaľ neznáma, ide však o priamu konkurenciu hodiniek Samsung Gear S2, čiže očakávame podobnú cenovú politiku.

Pozrite sa, čo hodinky dokážu v rámci propagačného videa.