Úvod Výrobcovia Huawei Huawei zamestnal softvérového odborníka, ktorý pracoval pre Apple

Huawei zamestnal softvérového odborníka, ktorý pracoval pre Apple

0
Huawei Mate S

Jeden z TOP čínskych gigantov spomedzi výrobcov smartfónov dokázal za posledné roky predať naozaj obrovské množstvá produktov. Na cestu za slávou je to však ešte stále málo. Huawei to veľmi dobre vie a preto robí všetko, čo mu raz umožní zaradiť sa medzi globálnych trhových lídrov ako je Samsung či Apple.

Jedným zo základných pilierov úspechu sú samozrejme aj ľudia – čiže personál. Na základe ich skúseností alebo stratégie potom dosahuje celok – spoločnosť – určité výsledky. Ak je teda čo i len jeden článok tohto celku oproti ostatným aspoň trošku pozadu, brzdí to celý kolektív v dosahovaní oveľa väčších úspechov. Platí to ale aj v opačnom prípade. Niečo podobné chce Huawei dokonca aplikovať priamo na sebe.

V napredovaní má čínskemu výrobcovi pomôcť bývalý zamestnanec spoločnosti Apple, ktorý by mal dostať na starosti problémovú nadstavbu systému Android pod označením EMUI. Pod jeho velením tak podľa všetkého nastanú zmeny nie len v oblasti grafického spracovania, ale aj funkčnosti.

Abigail Sarah Brody pracovala na niektorých dôležitých častiach uzatvoreného operačného systému iOS ešte z originálneho – prvého – iPhone z roku 2007 a taktiež určovala smer pri dizajnovom spracovaní niekoľkých súčastí profesionálnych aplikácií pre platformu OS X. Jej prínos pre Huawei preto nemožno v žiadnom prípade podceňovať. Uvidíme, ako oživí momentálne príliš nepopulárnu nadstavbu a ako to zoberú súčasní ale aj budúci fanúšikovia tejto čoraz populárnejšej značky z ďalekej Ázie.