Úvod Výrobcovia HTC HTC dnes predstaví nový smartfón – pozrite si ŽIVÝ prenos

HTC dnes predstaví nový smartfón – pozrite si ŽIVÝ prenos

0
HTC

Dnes večer skončia jedny z tých dlhších špekulácií o novom ‚hrdinskom‘ mobilnom telefóne taiwanského výrobcu. Ten je v posledných mesiacoch vo veľkých problémoch a toto môže predstavovať jednu z jeho posledných záchran.

Novinkou má byť model HTC One A9, ktorý podľa dostupných informácií bude predstavovať Android alternatívu k iPhone od Apple, čomu nasvedčuje aj podobné dizajnové spracovanie konštrukcie.

Pôvodne sa hovorilo o takzvanom Aero smartfóne, z čoho neskôr vzišlo modelové označenie One A9 so skutočne hi-end hardvérovou výbavou. Tá zahŕňala 10-jadrový MediaTek Helio X20 a aj 4 GB RAM. S novým označením zároveň vyšli na povrch dôveryhodnejšie špecifikácie, ktoré už zrazu hovorili o čipsete Snapdragon 617 či iba 2 GB operačnej pamäti.

Ďalej taktiež mnohé zdroje spomínali 5-palcový Full HD displej, 13 MPx fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu, 2150 mAh batériu alebo najnovší Android 6.0 Marshmallow.

One A9 má pozostávať z pekného ‚unibody‘ tela z prémiovo opracovaného hliníku vrátane nepekne vyzerajúcich pásikov na zlepšenie signálu, pričom dokonca ponúkne netradičné hardvérové tlačidlo pod zobrazovacím panelom. Odhalili to uniknuté rendery, kde si môžeme smarfón prezrieť takmer z každého uhla.

Začína sa o 18:00

Dnešné mediálne podujatie HTC odštartuje už o pár hodín (18:00 nášho času) a my si ho samozrejme budeme môcť pozrieť aj prostredníctvom online streamu. Ak čas večer nemáte, na našom webe nájdete všetky dôležité novinky rozpísané v jednotlivých článkoch.