Úvod HTC HTC One M9 HTC One A9 oficiálne! Sladký Marshmallow a dizajn iPhone 6

HTC One A9 oficiálne! Sladký Marshmallow a dizajn iPhone 6

Hrdinský smartfón je tu - volá sa HTC One A9 a má decentnú výbavu.

9
HTC One A9

Taiwanský výrobca ukázal jednu z jeho posledných záchran – dlho očakávaný Android smartfón One A9, ktorý prináša kombináciu naozaj zaujímavých špecifikácií. V jeho útrobách nájdete AMOLED displej aj špičkový fotoaparát a dizajn až moc nápadne pripomína vizuálny vzhľad najnovšieho počinu od Apple.

Po mesiacoch špekulácií sme sa nakoniec dočkali ich potvrdenia. Spoločnosť HTC konečne predstavila nový hrdinský telefón z precízne opracovaného jedného kusu hliníka a s najnovším operačným systémom Android 6.0 Marshmallow či hardvérovým tlačidlom pod zobrazovacím panelom, podobne ako to má Samsung. Tlačidlo zároveň slúži ako identifikátor používateľa, kedže má zabudovaný senzor na odtlačky prstov.

Nezabudlo sa ani na legendárnu BoomSound technológiu (bez stereo reproduktorov), pričom tej robí spoločnosť Dolby Audio, takže už s pribalenými slúchadlami máme k dispozícii špičkový zvuk.

Výkon dostal tentokrát na starosť mid-range čipset Snapdragon 617, ktorý v sebe ukrýva 8 jadier. Nepôjde teda o prvotriednu špičku, no zahrať si niečo lepšie môcť budeme. Zostavu ďalej dopĺňa 3 GB RAM-ka a 32 GB interná pamäť (lacnejšia verzia má 16 GB a 2 GB RAM) vrátane žiadaného slotu microSD.

Na fotografovanie poslúži – nie UltraPixel – 13 MPx senzor s optickou stabilizáciou obrazu pre roztrasené ruky alebo nočné podmienky. UltraPixel (asi 4 MPx) nájdeme vpredu na svetlé selfie zábery našich tvárí. Vhodne však padne aj profesionálny režim, kde si môžeme meniť hodnoty ISO a iné.

HTC One A9
HTC One A9

Dobrou správou je, že Snapdragon 617 tvorí X8 LTE modem, ktorý umožňuje sťahovať rýchlosťou 300 Mbps (odosielať 100 Mbps). A nechýba mu samozrejme ani podpora pre kvalitné VoLTE volanie.

Batéria má kapacitu 2,150 mAh, ako sa aj predpokladalo, pričom tá sa dať nabíjať dodatočne zakúpenou rýchlonabíjačkou od HTC. S energeticky efektívnym procesorom a novou funkcionalitou v OS Android 6.0 nazývanou Doze môže bez akýchkoľvek problémov taký zdroj energie udržať smartfón pri živote celý deň priemernej prevádzky. Do karát tu nepochybne hrá aj Full HD rozlíšenie 5-palcového AMOLED displeja, čo je presne 440ppi. Ten navyše chráni vynovené Gorilla Glass 4 v elegantnom 2.5D tvare.

Neskôr je sľúbená podpora pre rýchlonabíjaciu technológiu Qualcomm Quick Charge 3.0.

Podoba s iPhone 6 nie je však žiadnou náhodou, šéfka spoločnosti HTC nedávno prezradila, že One A9 bude predstavovať Android alternatívu za iOS smartfón s logom nahryznutého jabĺčka.

Na výber dostaneme zo štyroch serióznych farieb – zlatej, sivej, striebornej a červenej (purpurovej). Bola ohlásená aj celosvetová dostupnosť. Predbežné objednávky v USA začínajú na 399 dolároch.

HTC-One-A9 (3) HTC-One-A9 (2) HTC-One-A9 (1)