Úvod Výrobcovia HTC Šéf HTC zúri: Apple kopírovalo naše produkty, nie my jeho

Šéf HTC zúri: Apple kopírovalo naše produkty, nie my jeho

12
HTC One A9

Po predstavení čerstvého modelu One A9 zostala taiwanská spoločnosť High Tech Computer pod paľbou ostrej kritiky za to, že bez akýchkoľvek výčitiek ukradla vzhľad konštrukcie nového iPhone. Ak sa ale pozrieme do minulosti, nemusí to byť až tak veľká pravda.

Šéf HTC pre severnú Áziu použil na obranu pred agresívnym útokom médií aj spotrebiteľov fakt, ktorý možno teraz len ťažko vyvrátiť. Je ním vlajková lod One M7 ešte z roku 2013 a jej vizuálny vzhľad s oblými krivkami či tenkými pásikmi na zadnej strane konštrukcie. iPhone s podobným dizajnom pritom predstavila spoločnosť Apple až o rok neskôr.

Ako sme sa ďalej dozvedeli od vrcholového manažéra problémami zmietaného výrobcu, práve tento ich úspešný model mal predstavovať základ pri hľadaní vhodného vzhľadu pred pár dňami odhaleného HTC One A9, a nie novší iOS smartfón z roku 2014. Podľa jeho slov ide teda o evolúciu vlastných nápadov, nie cudzích, čo je veľmi dôležitá poznámka.

HTC One M7
HTC One M7

Spomínané pásiky, ktoré má One A9, One M7, M8 aj M9, vrátane iPhone 6 aj tohtoročného iPhone 6s, slúžia na zlepšenie signálu pri bezdrôtovej komunikácii s infraštruktúrou mobilných operátorov alebo Wi-Fi. Vďaka ich prítomnosti je v kovovej unibody konštrukcii všetkých spomenutých inteligentných telefónov malý otvor vyplnený výrazným plastom.

:)
:)