Foto: otozhaf.com
Dotykové obrazovky, ovládanie cez smartfón, pripojenie na internet a len tie najnovšie technológie. To všetko charakterizuje revolučný elektromobil Model S z diele spoločnosti Tesla Motors, za ktorou stojí inovátor Elon Musk.

Elektro-automobily Tesla najnovšie dostali softvérovú aktualizáciu, ktorá pre viac ako 60 000 predaných vozidiel pridáva možnosť čiastočného autonómneho riadenia. Viac informácií o tomto softvérovom autopilotovi nájdete v minulom článku.

O všetkých pozoruhodných funkciách automobilov Tesla sa už čo-to popísalo, málokto však vie, že Tesla Model S patrí medzi vôbec najbezpečnejšie osobné vozidlá, aké kedy boli vyrobené.

Tesla Model S získala pri testovaní v americkom inštitúte NTHSA (National Highway Traffic Safety Administration) – obdoba európskeho NCAP, skóre 5 hviezdičiek a pozor, v každej testovanej kategórii. Tesla Model S tak patrí len k 1 % takto bezpečných vozidiel, ktoré prešli testovacím štandardom.

Pre zaujímavosť, na strechu Modelu S by ste mohli položiť ďalšie štyri takéto vozidlá, pričom by sa žiadne stĺpiky neohli a strecha sa neprepadla.

Vyzerá to, že extrémna bezpečnosť tohto automobilu sa podpísala na záchrane života a to rovno výkonného riaditeľa spoločnosti DreamWorks Animation (animované filmy Madagascar, Shrek…), menom Jeffrey Katzenberg.

Jeffrey Katzenberg sa totižto stal so svojím automobilom Tesla Model S účastníkom vážnej dopravnej nehody. Jeffrey si zranil ruku a zápästie, čo si vyžiadalo operáciu, a krátku, 4-dňovú hospitalizáciu. Auto bolo po nehode úplne zničené.

„Ďakujem vám, Elon Musk –  zachránil ste mi život!“

Jeffrey Katzenberg s manželkou
Jeffrey Katzenberg s manželkou

Takto reagoval Jeffrey Katzenberg po tom, ako ho pustili z nemocnice a so svojimi pocitmi sa zdôveril magazínu The Hollywood Reporter. Elon Musk reagoval na vyjadrenie pre neho štandardnou cestou, na sociálnej sieti Twitter.

Elon si v podstate cení Jeffreyho kompliment, všetky zásluhy však podľa neho patria zamestnancom Tesly. Na zaujímavosť upozornil technologický server bgr.com.