Úvod Zaujímavosti Edward Snowden si zabudol vypnúť emaily z Twitteru. Prišlo mu 47GB notifikácií

Edward Snowden si zabudol vypnúť emaily z Twitteru. Prišlo mu 47GB notifikácií

#ups

1

Ak patríte medzi ľudí, ktorí majú prehľad o aktuálnom dianí na sociálnych sieťach, možno ste si všimli, že si Edward Snowden, človek, ktorý poodhalil tajomstvá Národnej bezpečnostnej agentúry USA, založil účet na Twitteri. Po pár hodinách na sociálnych sieťach a prvých tweetoch mal Edward na konte státisíce sledovateľov, resp. followerov.

Ako však neskôr zistil, počas zakladania účtu si nepozrel nastavenia notifikácií a Twitter mu tak veselo začal posielať emaily o rôznych udalostiach, ako napríklad o každom jednom novom sledovateľovi, o tom, že mu niekto lajkol, poprípade retweetol tweet, alebo že mu niekto poslal súkromnú správu.

Ups!

Za 27 hodín mal Edward na konte 1,19 miliónov followerov, pričom len jeho prvý tweet bol pred zmenením notifikácií lajknutý 110 000 ľudí a retweetnutý 120 000 ľudmi. Edward prijíma súkromné správy od kohokoľvek a k nim samozrejme prijal aj notifikáciu emailom. Za tento čas mu Twitter poslal dosť emailov na to, aby zaplnil 47 gigabajtov miesta. Ako sám na Twitteri priznal, z tejto skúsenosti sa poučil a v budúcnosti si na to dá oveľa väčší pozor.