Úvod Konkurencia BlackBerry Zahnutý displej BlackBerry Priv obohatí funkcionalitu smartfónu

Zahnutý displej BlackBerry Priv obohatí funkcionalitu smartfónu

BlackBerry Priv a jeho displej ala Galaxy S6 edge ponúkne aj takzvanú produktívnu hranu.

3
BlackBerry Priv

Pamätáte si ešte na Galaxy Note Edge? Niečo podobné, čo ponúkal aj jeho polovične zahnutý zobrazovací panel, má priniesť Android novinka od BlackBerry. Nazýva sa to ´Produktivity Edge´ a zlepší nám to – ako už mnohí isto tušíte – produktivitu.

Prostredníctvom jednoduchého pohybu nášho prsta po okraji displeja nadobudneme prístup k viacerým dôležitým zložkám, ako sú napríklad notifikácie, správy alebo kalendáre. Takýmto gestom sa otvorí skryté menu s maličkými ikonkami. Bočná – mierne prehnutá – strana taktiež poslúži na zobrazovanie aktuálneho stavu kapacity batérie, ak ju budeme nabíjať.

V nastaveniach Productivity Edge bude k dispozícii aj možnosť výberu ľavej alebo pravej strany, čo je určite dobrá správa pre používateľov, ktorí sú ľaváci.

Tieto informácie unikli z online simulátora jedného kanadského operátora, kde si môžeme BlackBerry Priv aspoň virtuálne vyskúšať. Ten ale momentálne nie je dostupný pre širokú verejnosť.

Android novinka pozostáva z 5,4-palcového AMOLED displeja, čipsetu Snapdragon 808, 3 GB operačnej pamäte RAM, 3410 mAh batérie a 18 MPx hlavného fotoaparátu s optickou stabilizáciou obrazu. Najzaujímavejšou časťou hardvérovej výbavy je však hlavne vysúvacia QWERTY klávesnica, akú v iných modeloch od konkurencie nenájdeme. Zákazníci BlackBerry navyše dostanú nadštandardné zabezpečenie osobných údajov, ktoré v smartfóne uložia.

Simulátor Production Edge v BlackBerry Priv
Simulátor Production Edge v BlackBerry Priv

Cenovka by sa mala pohybovať na úrovni okolo 750 EUR.