Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry Priv na oficiálnom VIDEU: Praktická klávesnica a čistý Android

BlackBerry Priv na oficiálnom VIDEU: Praktická klávesnica a čistý Android

5

Aj keď ešte nebol predstavený, poznáme už asi každý detail – vrátane dizajnu či spracovania. Reč tu je samozrejme o smartfóne, ktorý má byť poslednou šancou potápajúceho sa kanadského výrobcu manažérskych telefónov. Ten sa teraz objavil na prvom oficiálnom videu.

Takmer 99% špekulácií je tak konečné potvrdených. Dočkali sme sa veľkého displeja s vysokým rozlíšením a mierne prehnutými stranami, vysúvacej (patentovanej) QWERTY klávesnice schopnej reagovať na dotykové gestá, operačného systému Android bez ďalších úprav vrátane centrálneho zoskupenia všetkých správ a e-mailov BlackBerry HUB. A známe sú dokonca i technické špecifikácie.

Podľa informácií z populárneho e-shopu Carephone Warehouse, ktoré pochádzajú z možnosti predbežnej objednávky vieme, že BlackBerry Priv ponúkne veľkú 3410 mAh batériu, 3 GB RAM, 18 MPx senzor s optickou stabilizáciou obrazu, Snapdragon 808 (6 jadier), Quad HD a slot pre microSD až do dvoch TB. Taktiež sa v popise produktu spomína bezpečnostná aplikácia od BlackBerry – takzvaný DTEK. Tá by mala mať na starosti ochranu pred hrozbami s následkom straty súkromia.

Ako je teda možné vidieť, podobnú výbavu – možno trošku nižšiu – má aj juhokórejský LG G4, takže sa pravdepodobne bude jednať o slabšiu TOP triedu. Môže to však zároveň znamenať vyššiu cenovku (asi okolo 550 eur).

Carephone Warehouse zároveň zverejnil vlastné video, kde odhaľuje prednosti netradičnej novinky. Displej a konštrukcia vyzerajú na veľmi dobrej úrovni. Uvidíme, čo dokáže fotoaparát alebo ako bude klávesnica medzi fanúšikmi najrozšírenejšieho systému pre mobilné zariadenia populárna. Po stránke kvality spracovania mať určite obavy nikto nemusí, BlackBerry v tejto oblasti patrí medzi špičku.