Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry Priv oficiálne dostupný: Za novinku s Androidom si poriadne priplatíte

BlackBerry Priv oficiálne dostupný: Za novinku s Androidom si poriadne priplatíte

11

Po niekoľkotýždňových špekuláciách o tom, kedy BlackBerry konečne predstaví svoj nový smartfón, je to konečne tu. BlackBerry Priv je oficiálne tu a spolu s ním aj potvrdené špecifikácie, dostupnosť, aj jeho cena.

Výrobca nás nepoctil tlačovou konferenciou, ba dokonca sme od neho nedostali ani tlačovú správu pre slovenský trh. Spoločnosť informácie o novom Priv predstavovala veľmi nezvyčajne. Sem-tam ich na oficiálnych udalostiach spomenula a nakoniec to zaklincovala spustením webu s predobjednávkami bez akýchkoľvek fanfár.

Vďaka tomu vieme, že cena nového zariadenia je v Spojených štátoch 699 dolárov, cena v Európe môže byť oveľa vyššie. Pošepkáva sa o možnosti, že BB Priv bude stáť od 800 EUR vyššie, čo je nehorázne vysoká cena, dokonca vyššia než v prípade iPhonu.

Je teda na vás, na akú cenu si vážite QWERTY klávesnicu a softvér od BlackBerry. Nižšie už nájdete špecifikácie.

  • Procesor: Snapdragon 808, 6 jadier s taktom 1.8 GHz a 1.44 GHz
  • Grafický čip: Adreno 418
  • Pamäť: 3GB RAM a 32GB vnútorná, rozšíriteľná až o 2TB
  • Fotoaparáty: 18 Mpx zadný (OIS, PDAF, 4K) a 2 Mpx predný
  • Batéria: 3340 mAh s podporou Quick Charge 2.0
  • OS: Android 5.1.1 Lollipop

BlackBerry svoje zariadenie už tradične doplnil o vlastné aplikácie a poriadne zabezpečenie. Užiť si budete môcť systém DTEK, ktorý sa stará o oprávnenie aplikácií. Inak povedané, dáva pozor na to, aby aplikácie neboli príliš drzé.

Aktualizácia: Cena BlackBerry Priv sa objavila už aj v Európe. V britskom obchode bude dostupný za £559, čo je v prepočte niečo okolo €777.

priv-1
priv-2
priv-3
priv-4