Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry zverejnilo v Google Play nové aplikácie zo smartfónu PRIV

BlackBerry zverejnilo v Google Play nové aplikácie zo smartfónu PRIV

0
BlackBerry Priv

Sú vám známe pojmy ako BlackBerry HUB alebo DTEK? Ak nie, ide o veľmi užitočné aplikácie, ktoré zlepšia nielen produktivitu, ale aj bezpečnosť. Kanadský výrobca však toho zverejnil v obchode Google Play oveľa viac.

Aktualizovaný zoznam BlackBerry tak po novom ponúka základnú aplikáciu pre fotoaparát, poznámky, úlohy, kalendáre či softvérovú klávesnicu. A všetko, čo sa tu spomenulo, samozrejme nájdeme v unikátnej Android novinke PRIV.

Menším problémom ale zostáva fakt, že si ich do našich smartfónov zatiaľ nenainštalujeme, nakoľko to vývojár pre našu krajinu momentálne neumožňuje.

Najzaujímavejším kúskom je predovšetkým takzvaný HUB – ide o jednotné miesto pre všetky upozornenia, správy, e-maily, prílohy, hovory a veľa ďalšieho. Používateľ vďaka nemu nadobudne lepší prehľad nad každou komunikáciou alebo novinkou zo sociálnych sietí. Fungovanie tejto aplikácie môžeme prirovnať k notifikačnej lište, avšak s tým rozdielom, že v HUBe zostávajú zobrazené aj tie upozornenia, na ktoré už raz klikneme.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.blackberry.hub“]

BlackBerry DTEK zase predstavuje bezpečnostnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej veľmi jednoducho zistíme, ako máme naše mobilné zariadenie a dáta v ňom zabezpečené.

Zabudnúť ale nesmieme ani na originálny launcher z BlackBerry PRIV s používateľským prostredím ako má aj čistý Android v NEXUS smartfónoch a s bohatými nastaveniami.

V zozname si taktiež môžeme všimnúť staršiu, no stále užitočnú aplikáciu BLEND. Tá umožní prepojiť náš PC, notebook alebo tablet s Android zariadením, kde ju nainštalujeme, a tak využívať jeho komunikačnú funkcionalitu (čítanie/odosielanie e-mailov, SMS, BBM alebo súborov) na väčšej obrazovke bez použitia akýchkoľvek káblov.