Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry Priv s Androidom môže stáť až cez 600 dolárov

BlackBerry Priv s Androidom môže stáť až cez 600 dolárov

4
BlackBerry Priv

Očakávaný hi-end model Priv s operačným systémom Android má podľa najčerstvejších informácií patriť do klubu drahších smartfónov. Z Číny unikla cenovka, ktorá po prepočte dosahuje sumu až šesť stoviek.

Stojí za ňou dobre známy používateľ sociálnej siete Weibo – takzvaný @leaksfly. Ten už v minulosti predčasne odhalil vizuálne detaily alebo špecifikácie ešte nepredstavených modelov.

Ako sme sa dozvedeli, prvý Android smartfón s logom legendárnej spoločnosti z Kanady nás údajne vyjde až na 3,999 yuanov, čo je v prepočte okolo 630 amerických dolárov.

CEO BlackBerry John Chen nedávno prezradil, že pôjde o dobre vybavený produkt, takže podobnú cenu bolo možné aj očakávať. Z doterajších únikov je odhalený veľký displej (5,4-palca) s vysokým rozlíšením (Quad HD) či mierne zahnutými stranami – v štýle Galaxy S6 edge. Dodávateľom zobrazovacích panelov bude zrejme teda sám Samsung.

Za zmienku taktiež stojí netradičný 18 MPx fotoaparát, ktorý má pozostávať zo špeciálnej optiky Schneider-Kreuznach alebo optickej stabilizácie obrazu, vrátane vysúvacej hardvérovej QWERTY klávesnice nadštandardného spracovania. Nesmieme však zabudnúť ani na vysokú bezpečnosť, z čoho je odvodený aj samotný názov očakávaného smartfónu (Priv – Privacy).

Dizajn vysúvacej konštrukcie a názov sú potvrdené.

Oficiálne odhalenie prebehne kvôli blížiacim sa vianočným sviatkom niekedy počas novembra. Pre problémami zmietaného výrobcu to bude bez akýchkoľvek pochýb veľká udalosť, nakoľko ide o jednu z posledných nádejných záchran krachujúceho biznisu.

priv2
priv1
BlackBerry Priv
BB Priv
BlackBerry Priv
BlackBerry VENICE
Boot-screen-says-BlackBerry-powerede-by-Android
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (1)
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (2)
Live-shots-of-the-Android-powered-BlackBerry-Venice (3)
Render-shows-BlackBerry-Hub-running-on-Android
BlackBerry-Venice
BlackBerry Priv
Chromecast-is-supported-on-the-Android-powered-BlackBerry-Venice