Ako je známe už dlhšie, Samsung pracuje na novej verzii čipu Exynos, ktorý príde rovno aj s novou procesorovou architektúrou Mongoose. Interne sa však hovorí aj o názve Exynos M1.

Podobne ako Qualcomm alebo Apple, vlastný vývoj procesorov má aj Samsung, pričom jeho cieľom je pochopiteľne dosiahnuť čo najlepší výkon s čo najprijateľnejšou energetickou náročnosťou.

Zatiaľ nie je jasné, aké označenie nový Exynos prinesie, no objavili sa však informácie o označení Exynos 8890. Samsung vo vývoji pokročil, čoho dôkazom sú najnovšie čísla z benchmark štandardu Geekbench.

Nový čipset bežal na frekvencii 2,3 GHz, pričom v single-core teste získal skóre 2,294 bodov a v multi-core skúške 6,908 bodov.

Samsung-Exynos-M1-Mongoose

Zaujímavé čísla dosiahol čipset ako v klasickom úspornom režime (single-core 1710 bodov, multi-core 4896 bodov), tak i v móde extrémneho šetrenia energie (single-core 1100 bodov, multi-core 3,209 bodov).

Samsung samozrejme na optimalizácii stále pracuje a konečné čísla budú ešte lukratívnejšie. Pre porovnanie, za aktuálne najvýkonnejší mobilný čip je považovaný Apple A9, ktorý poháňa nový iPhone 6S a 6S Plus.

Ten dosiahol v single-core teste skóre 2487 bodov a v multi-core 4,330 bodov.