Úvod Apple iPhone Apple sa s iPhone 6s prestáva dariť, predaje nespĺňajú očakávania

Apple sa s iPhone 6s prestáva dariť, predaje nespĺňajú očakávania

2
iPhone 6s

Pokiaľ si niekto myslel, že prvotný BOOM, ktorý dve novinky s logom nahryznutého jabĺčka ešte nedávno sprevádzal je trvalý, tak sa podľa špičkových analytikov mýlil.

Čerstvé informácie od viacerých zdrojov z odvetvia totižto hovoria o redukcii objednávok na jednotlivé komponenty iOS smartfónu, čo môže mať korene v klesajúcom, alebo lepšie povedané v neočakávane nízkom dopyte.

Redukcia má pritom predstavovať až zhruba 15% z celkového počtu, ktorý zostavili na základe starostlivo zistených očakávaní od spotrebiteľského trhu a súčasnej situácie, ešte pred oficiálnym predstavením iPhone 6s aj iPhone 6s Plus. Apple tak po novom plánuje predať výrazne menšie množstvo kusov, ako sa pôvodne hovorilo. Očakávané čísla pre štvrtý štvrťrok sú preto nižšie o viac ako 7 miliónov (z 75 až 80 miliónov kusov na zhruba 67 miliónov).

Kalifornskému výrobcovi sa podarilo behom prvého víkendu od spustenia predaja posunúť zákazníkom cez 13 miliónov nových iPhonov. Tohtoročná generácia však neponúka až tak výrazne vylepšenia, ako to býva v prípade modelov s čistým číselným označením (5, 6 a ďalší bude 7) bez písmenka ´s´. Modernizáciou prešiel nielen čipset, ale aj displej, fotoaparát a krehké konštrukčné materiály, ktoré spôsobovali, že sa majiteľom iPhone 6 a iPhone 6 Plus ohýbali ich smartfóny vo vreckách nohavíc.

Uvidíme teda, čo prinesú obchodné výsledky za posledný štvrťrok. Aké sú vaše predpovede? Pozitívne alebo skôr negatívne?