Najväčšia sociálna sieť, Facebook, dnes na svojom blogu informovala používateľov o inováciách, ktoré sa týkajú mobilnej aplikácie dostupnej ako pre platformu Android tak iOS.

Prostredníctvom smartfónu navštevuje sociálnu sieť Facebook denne obrovské množstvo používateľov, ktorí budú mať po novom k dispozícii viac cielených informácií.

Novinky sa týkajú notifikačného centra, respektíve karty s oznámeniami. Tam klasicky nájdeme upozornenia o narodeninách niektorého z našich priateľov či informáciu o komentároch a „lajkoch“ v našich príspevkoch a podobne.

Notifikácie sa sociálne-aktívnym jedincom zobrazujú aj niekoľkokrát denne, preto sa Facebook rozhodol túto položku využiť efektívnejšie.

Po novom budú upozornenia rozdelené do kategórií a nájdeme v nich okrem iného napríklad informácie o počasí v lokalite, v ktorej sa pohybujeme. Facebook nám dokonca dokáže odporučiť reštauráciu v našej blízkosti ale aj športové výsledky a rôzne udalosti.

Karty si bude možné pochopiteľne prispôsobiť podľa individuálnych potrieb a záujmov používateľov.

Keith Peiris, produktový manažér Facebook-u tvrdí, že túto novinku zaviedli vďaka spätnej väzbe od používateľov, ktorým sa pozdávalo zobrazovanie väčšieho množstva dôležitých informácií.

Ako obvykle, Facebook zavádza nové funkcie aplikácie zatiaľ iba v USA, ak sa osvedčia, o čom nepochybujeme, postupne sa rozšíria aj do ostatných častí sveta.

Pozrite si video, ktoré novinku približuje.