Úvod Novinky Android Konečne, Android 6.0 Marshmallow prichádza do starších Nexusov!

Konečne, Android 6.0 Marshmallow prichádza do starších Nexusov!

2
Android 6.0 Marshmallow

Dnes nastal pre každého milovníka čistého operačného systému Android dlho očakávaný deň D – deň, odkedy je pre verejnosť prístupná najnovšia verzia 6.0 Marshmallow aj s jej vylepšeniami, ktoré teraz so sebou prináša.

Podľa toho, čo sa momentálne vie, je zrejme už z hry vylúčený Nexus 4, Nexus 7 (2012) a aj Nexus 10. Všetky ostatné generácie by mali už čoskoro dostať OTA aktualizáciu, pričom Google bude zrejme postupovať v pomalých a postupných fázach, aby tak rovnomerne vyvážil záťaž aktualizačných serverov.

Šikovnejší používatelia môžu siahnuť po rýchlejšej alternatíve, kde využijú už sprístupnené ‚obrazy‘ na ručnú inštaláciu.

Čo prináša Android 6.0?

Nejde o žiadne, na prvý pohľad badateľné zmeny. Vývojári internetového giganta sa tentokrát zamerali na funkčné detaily systému, ako je napríklad prehľadnejšia správa povolení pre jednotlivé aplikácie či efektívnejší manažment spotreby energie. Vizuálny vzhľad používateľského prostredia zostáva teda viac-menej rovnaký.

Správa povolení v Android 6.0
Správa povolení v Android 6.0

Novej verzii rovnako pribudla i základná podpora pre snímač odtlačkov prstov alebo hlbšia integrácia vyhľadávacieho mechanizmu Google.

Prvé smartfóny, ktoré ponúknu Android 6.0 Marshmallow už od kúpy, sú momentálne iba dve horúce novinky Nexus 5X a Nexus 6P.