Úvod Výrobcovia Xiaomi Testujeme Xiaomi RedMi Note 2, pýtajte sa

Testujeme Xiaomi RedMi Note 2, pýtajte sa

12
Xiaomi RedMi Note 2

Zaujíma vás niečo ohľadne konštrukčného spracovania, ergonómie, dizajnu, softvéru či hardvéru čínskeho smartfón RedMi Note 2 od spoločnosti Xiaomi? Tak v tom prípade nám nezabudnite v komentároch zanechať vaše otázky. Novinka nám dorazila do redakcie na dvojtýždňový test.

A aké sú naše prvé pocity? Smarfón je obrovský a vďaka matnému plastovému povrchu aj dobre kĺže. 5,5-palcový Full HD displej (401 ppi) má pekné farby, dobrý kontrast a s jasom zatiaľ nebol problém ani na priamom slnku. Používateľom s menšou dlaňou však môže prekážať jeho rozmerná ‚unibody‘ konštrukcia, pričom to isté platí s nosením vo vreckách nohavíc. Taktiež treba podotknúť, že vizuálnym vzhľadom a výbavou pripomína konkurenčný Meizu m2 note.

Nadstavba MIUI má naozaj svižné reakcie. Občas sa síce objavila drobná softvérová anomália, ako napríklad problém s odomknutím displeja prostredníctvom potiahnutia prsta po displeji, no po väčších nedostatkoch upraveného operačného systému Android neboli zatiaľ žiadne badateľné stopy.

Xiaomi RedMi Note 2
Xiaomi RedMi Note 2

Xiaomi RedMi Note 2

Výkon Xiaomi RedMi Note 2 dostal na starosť kvalitný čipset MediaTek Helio X10, ktorý nájdeme aj v špičkovom fotomobile Meizu MX5. Vďaka prítomnosti 2 GB operačnej pamäte ide naozaj o slušnú kombináciu, akú v súčasných smartfónoch zo strednej triedy nájdeme len veľmi ťažko.

Kapacitné tlačidlá svietia na červeno a na dotyk reagujú príjemnou vibračnou odozvou. Aj keď nepatrím zrovna medzi fanúšikov takéhoto štýlu ovládania, v tomto prípade mi absolútne neprekážali, za čo môžu poďakovať šikovným hardvérovým inžinierom.

Vymeniteľná batéria

Jednou z výhod modelu RedMi Note 2 je vymeniteľná batéria. SIM karty alebo microSD karta sa už v tomto prípade nezasúvajú do špeciálneho slotu z boku konštrukcie, ale pod odnímateľný zadný kryt, hneď nad akumulátorom.

Zábery z 13 MPx fotoaparátu nevyzerajú vôbec zle. Samozrejme, za horších svetelných podmienok to určite nie je žiadna veľká výhra, ale počas dňa sa kvalita pohybuje na postačujúcej úrovni. Viac nám však povie celá recenzia, ktorá by sa mala objaviť na webe už onedlho.