Crash testy už nie sú doménou len automobilového priemyslu, ale aj toho mobilného. Je fajn vidieť, čo sa stane s naším vytúženým smartfónom pri páde na zem z vrecka nohavíc.

Druhou kategóriou sú extrémnejšie testy odolnosti, ktoré neodzrkadľujú reálne podmienky používania smartfónu, sú však rozhodne zaujímavé a zábavné.

V minulosti sme už videli ťahať smarrtfóny za autom, prestreliť ich zbraňou s poriadnym kalibrom, upáliť horákom a najnovšie, spustiť na zem z výšky necelých 280 metrov.

Konkrétne sa jedná o nedávno predstavený Samsung Galaxy Note5, ktorý výrobca zhotovil prevažne z pevného hliníku a skla po oboch stranách po vzore Galaxy S6 / S6 Edge modelov.

Ak k týmto materiálom pridáme aj slušnú veľkosť a hlavne váhu smartfónu Galaxy Note5, jeho pád na zem už len z malej výšky nemôže veštiť nič dobré.

Testeri z unlockreview.com pripevnili Galaxy Note5 na drona, vyleteli s ním do výšky 900 stôp, čo je približne 275 metrov a spustili ho na tvrdú zem. Všetko samozrejme zachytili na video a vy sa už sami pozrite, ako to dopadlo.

Mimochodom, pokiaľ si myslíte, že Nokia 3310 je nesmrteľná, rovnakému testu sa nevyhla ani ona.