Spoločnosť Rovio sa v mobilnom hernom segmente postarala asi o najznámejšiu hru pre smartfóny a tablety, Angry Birds. V súčasnosti existuje už niekoľko rôznych hier a podtitulov s týmto názvom a čoskoro sa dočkáme aj filmu.

Napriek prvotnému, dá sa povedať, megaúspechu s hrou Angry Birds sa spoločnosť Rovio už dlhodobo pasuje s finančnými problémami. Angry Birds už drvivú väčšinu hráčov nezaujíma a nové tituly sa na trhu s podobnou vervou uchytiť nedokázali.

V októbri roku 2014 spoločnosť prepustila 130 zamestnancov čo bolo zhruba 16 % z celkového počtu a zisk v tom istom roku spoločnosti klesol až o 73 %.

Minulý mesiac sa spoločnosť rozhodla opäť optimalizovať a prepustí ďalších, 260 zamestnancov. Konkurenčné štúdio King, ktoré má na svedomí známu hru Candy Crush Saga sa naopak vyníma na prvých priečkach najziskovejších herných vývojárov pre mobilné platformy.

Bolo by škoda známu značku Angry Birds nevyužiť na plno a tak sa tvorcovia rozhodli pre animovaný film s touto tématikou. Premiéra je naplánovaná na máj roku 2016 a konečne tvorcovia odhalili prvý trailer.

Z prvého pohľadu pôjde o klasický moderný „animáč“ s patričnou dávkou humoru a podarenou grafikou, ktorých je v kinách v poslednej dobe neúrekom, každopádne tento žáner dokáže kinosály naplniť do posledného sedadla a Rovio tak môže svoje zisky opäť navýšiť, a to rapídne.

Pozrite si trailer na film The Angry Birds Movie. Boli by ste ochotní ísť na tento film do kina?