Úvod Udalosti IFA 2015 Nové tablety ZenPad od ASUSu: Elegantný dizajn, špičkový obraz a dobrá cena

Nové tablety ZenPad od ASUSu: Elegantný dizajn, špičkový obraz a dobrá cena

0
Novinky od spoločnosti ASUS

Taiwanský výrobca ASUS odhalil na IFA 2015 detaily trojice Android tabletov z modelovej rady ZenPad, pričom dva ponúkajú 8-palcovú a jeden 10-palcovú uhlopriečku displeja. Vynikajú najmä vďaka peknému vizuálnemu spracovaniu či moderným technológiám, ktoré zlepšia naše dennodenné používateľské skúsenosti.

K novinkám bude k dispozícii aj poriadne široká paleta originálneho príslušenstva, vrátane krytov alebo externých batérií. Samotná konštrukcia pozostáva z prémiových materiálov a taktiež poctivých detailov, čo nepochybne poteší nejedného milovníka módnych trendov. Počítať dokonca môžeme aj s podporou pre inteligentné perá od výrobcu.

Zobrazovacie panely dokážu vďaka integrácii technológie ako Tru2Life poskytnúť kvalitnejšiu ostrosť obrazu a lepší kontrast. Pozadu však nezaostáva ani zvukový výstup – dva reproduktory na prednej strane tabletov dokážu pri pozeraní filmov alebo hraní mobilných hier poskytnúť nadštandardný HD zvuk. Výpočtový výkon v prípade všetkých troch modelov zabezpečujú čipsety od spoloňosti Intel. Cenovky by nemali prekročiť hranicu 300 EUR; za najlacnejší zaplatíme okolo dvoch stoviek.

ZenPad 8

ASUS ZenPad 8
ASUS ZenPad 8

Najdostupnejší kúsok s 8-palcovým WXGA displejom a 4-jadrovým procesorom (čipset Intel Atom x3-C3200), ktorý okrem iného ponúka aj slot pre microSD kartu. Na fotenie v tomto prípade poslúžia 2 a 5 MPx fotoaparáty. Tabletu ZenPad 8 nechýba ani 2 GB RAM-ka, 32 GB interné úložisko alebo grafický procesor Mali-450 MP4.

ZenPad S 8

ASUS ZenPad S 8
ASUS ZenPad S 8

Veľkostne rovnaký model ako ZenPad 8, no s neporovnateľne lepšou hardvérovou výbavou a hliníkovou konštrukciou. ZenPad S 8 prináša jemné 2K rozlíšenie, moderný konektor USB Type-C, energeticky efektívny čipset Intel Atom Z3580, 4 GB RAM, 5 a 8 MPx foťákyIMG PowerVR Series 6 GPU, dva reproduktory so Sonic Master technológiou, podporu pre microSD a 8 hodinovú výdrž batérie.

Na pultoch predajní bude dostupný za približne 269 EUR.

ZenPad 10

ASUS ZenPad 10
ASUS ZenPad 10

Najväčší a najdrahší. ASUS ZenPad 10 dorazí spolu so špeciálnou dokovacou klávesnicou, ktorá behom sekundy premení tablet na malý notebook. Jeho 10-palcový displej ponúka WXGA rozlíšenie a pokročilú technológiu Tru2Life, ktorá zabezpečí reálnejšie zobrazenie virtuálnych objektov pri pozeraní videa alebo prezeraní obrázkov či fotografií. V útrobách tabletu sa nachádza aj čipset Intel Atom x3-C3200 alebo 2 GB operačná pamäť.