Google Pixel C

Dnes avizované dohady o novom referenčnom tablete od internetového giganta Google sa potvrdili. Je zameraný na produktivitu a vytvoril ho tím, ktorý pracoval aj na laptope Chromebook Pixel.

Napriek názvu, ktorý inklinuje k operačnému systému Chrome OS je tablet vybavený Androidom 6.0 Marshmallow. Potvrdila sa aj ostatná špecifikácia.

Tablet Pixel C má 10,2 palcový displej s hustotou pixelov na palec 308 ppi (rozlíšenie 2560 x 1800pixelov) a jasom 500 nitov. Zariadenie poháňa procesor NVIDIA Tegra X1 s grafickými jadrami Maxwell, operačná pamäť RAM má kapacitu 3 GB a interné úložisko buď 32 alebo 64 GB.

V hliníkovom tele tabletu si našiel miesto USB konektor typu C a stereo reproduktory vsadené do obchod strán rámu.

Google-Pixel-C (2)

Google tvrdí, že tablet poskytuje dostatok výkonu ako na prácu, tak zábavu. Práve pre prácechtivých je určená pripojiteľná klávesnica.

Tá sa s tabletom spojí prostredníctvom dostatočne silného magnetu a je bezdrôtovo dobíjaná z batérie tabletu. Bez nabíjania dokáže pracovať aj dva mesiace, všetko samozrejme zavisí od intenzity používania.

Cena 32 GB verzie začína na 499 dolároch, 64 GB verzia vás bude stáť 599 dolárov a za samostatnú klávesnicu si Google vypýta 149 dolárov. Predaj začne niekedy pred vianočným obdobím.

Google-Pixel-C (3)