Úvod Operátori SWAN SWAN ide do ofenzívy, so Slovenskou poštou prinesú štvrtého operátora

SWAN ide do ofenzívy, so Slovenskou poštou prinesú štvrtého operátora

SWAN a Slovenská pošta budú realizovať tlačovú konferenciu, zrejme predstavia ďalšieho plnohodnotného operátora.

3

Ako tvrdia kuloárne informácie a pobočky Slovenskej pošty, na našom trhu odštartuje služby ďalší plnohodnotný mobilný operátor. Stať by sa tak malo už o pár dní. Názov zatiaľ istý nie je, povráva sa však, že by sa mohol volať iba jednoducho Štvrtý.

Do boja vyrazí pošta po boku súčasného dátového operátora SWAN, pričom dostane na starosti potrebnú infraštruktúru. Ten má podľa webu MobilMania navyše zaregistrovanú doménu stvrty.sk. Názov tak korešponduje s poradím očakávaného nováčika, ktorý doplní etablovanú trojicu O2, Orange a Telekom. S číslom je rovnako prepojené mediálne podujatie, ktoré naplánovali presne na 4. októbra.

Predaj služieb konečným spotrebiteľom bude realizovať Slovenská pošta. Štvrtý operátor vraj zo začiatku ponúkne iba predplatené SIM karty (na kredit) a cena hovoru v rámci celej Európske únie neprekročí 4 centy za jednu minútu. Jednotná cena by bola taktiež aj pre krátke textové správy. Dostupné detaily ale nie sú zatiaľ oficiálne potvrdené, upozorňuje mobilmania.sk. Informácie pochádzajú od bližšie nešpecifikovaného zdroja, ktorý má byť s projektom dobre oboznámený.

Predvoľba telefónnych čísiel bude 0950. Výška jednotlivých kreditov má dosahovať 4, 8, 12 a 16 EUR. Či zostanú ceny alebo obmedzenia mobilného internetu od SWANu na rovnakej úrovni, je momentálne neznáme. Za mesačný poplatok 5 EUR bez viazanosti dostanete 50/10 (alebo 20) Mbit/s rýchlosť. Viac sa zrejme dozvieme nadchádzajúcu nedeľu.

SWAN
SWAN

SWAN pred pár dňami oznámil, že jeho 4G sieť k dnešným dňom pokrýva až 40% obyvateľstva Slovenska. S 2G sieťou na telefónne hovory a SMSky mu zatiaľ pomôže Telekom.

Pošta tvrdí, že pôjde o Telko

Podľa pobočiek Slovenskej pošty má ďalší mobilný operátor dostať názov Telko. Je teraz preto otázne, ako to môže všetko dokopy súvisieť – jeden z dvojice tvrdí iné ako naznačujú uniknuté informácie.

K telekomunikačným službám pošta taktiež údajne ponúkne aj zvýhodnené smartfóny.