Úvod Operátori SWAN 4G sieť operátora SWAN už pokrýva viac ako 40% populácie Slovenska

4G sieť operátora SWAN už pokrýva viac ako 40% populácie Slovenska

2
SWAN

Mobilný operátor, ktorý zatiaľ ponúka iba prenos dát prostredníctvom vlastnej bezdrôtovej 4G siete, sa pomaličky ale isto rozrastá. K dnešnému dňu sú jeho služby dostupné vo viac ako 60-tich mestách na území celej Slovenskej republiky.

Zákazníci majú pritom k dispozícii mobilný internet k vlastnej SIM karte iba za 5 EUR mesačne, a to bez akejkoľvek viazanosti. V e-shope SWAN navyše ponúka aj USB modem či Wi-Fi router od spoločnosti Huawei za dodatočný príplatok 55 alebo 75 EUR. Teoretické rýchlosti sú podľa informácií operátora až 50 (sťahovanie) a 10 (odosielanie; niekde môže byť aj 20) Mbit/s, pričom mesačný limit predstavuje 100 GB. Samozrejme, treba taktiež počítať s menšími obmedzeniami pri používaní takzvaných ‚peer-to-peer‘ pripojení alebo niektorých VIDEO služieb.

My sme 4G sieť dokonca otestovali priamo v teréne; ak vás teda zaujíma viac, stačí prejsť na tento odkaz.

Štvrtý mobilný operátor SWAN k dnešnému dňu pokrýva mobilnou 4G sieťou viac ako 40 percent populácie Slovenska, čím splnil ďalšiu z podmienok, na ktorú sa viaže povinnosť ostatných troch mobilných operátorov poskytovať službu národného roamingu zakotvenú v individuálnych povoleniach na používanie frekvencií, ktoré boli pridelené spoločnostiam Orange

Slovensko, a.s., Slovak Telekom, a.s. a O2 Slovakia, s.r.o. v aukcii v roku 2013.

TIP TEST 4G internetu od SWANu

Aktuálne sú služby štvrtého mobilného operátora SWAN prostredníctvom jeho vlastnej siete dostupné vo viac ako šesťdesiatich mestách, v ktorých jeho zákazníci môžu využívať služby internetového pripojenia

Štvrtý mobilný operátor SWAN začal v riadnej prevádzke odoberať službu národného roamingu, čo mu umožňuje kontinuálne poskytovať svoje služby na celom území Slovenskej republiky.