Spoločnosť BlackBerry len nedávno oficiálne potvrdila existenciu nového smartfónu s hardvérovou klávesnicou a operačným systémom Android, ktorý ponesie názov Priv. Ten je odvodený od Privacy, teda bezpečnosť.

Predstavitelia spoločnosti sa neobťažovali s okázalým uvedením smartfónu na tlačovej konferencii alebo prostredníctvom množstva marketingových materiálov.

Unikátnosť smartfónu láka pozornosť sama o sebe. Pôjde vôbec o prvý BlackBerry smartfón s operačným systémom Android, no s bezpečnostnou softvérovou základňou, ktorou je výrobca povestný.

Okrem tejto jedinečnosti zariadenie ponúkne aj ďalšiu. Pôjde o vysúvaciu konštrukciu, ktorá bude ukrývať plnohodnotnú hardvérovú klávesnicu. Práve tento prvok na trhu s Android smartfónmi chýbal.

Mnohí užívatelia, hlavne bývalí majitelia smartfónov BlackBerry, nedajú na fyzickú klávesnicu dopustiť, čo sa môže postarať o predajný úspech tohto zariadenia.

Je jasné, že predajné rekordy určite trhať nebude, podiel na trhu so smartfónmi však spoločnosti určite stúpne.

Doteraz sme mohli vidieť relatívne veľké množstvo uniknutých záberov nového smartfónu aj v slušnej kvalite, teraz sa však objavili tri nové snímky, ktoré boli zverejnené priamo výrobcom BlackBerry.

Zaujímavý je pohľad zboku s otvorenou a zatvorenou konštrukciou, pričom sa tvorcom podarilo dosiahnuť veľmi tenký profil. Pozrite sa na ne.

priv priv1 priv2Viac detailov o zariadení nájdete v minulom článku z oficiálneho potvrdenia.