Úvod Zariadenia Smartwatch Samsung Gear S2 a Gear S2 Classic oficiálne: Hodinky pre každú príležitosť

Samsung Gear S2 a Gear S2 Classic oficiálne: Hodinky pre každú príležitosť

1

Po mesiacoch špekulácií a týždňoch naťahovania nás Samsung konečne oficiálne zoznámil s ich novými hodinkami – Gear S2. Spoločnosť si pre nás pripravila hneď dve verzie hodiniek Gear S2 s rozdielnym dizajnom. Obe verzie ponúkajú okrúhly 1,2-palcvý displej AMOLED s rozlíšením 360 x 360 (302 ppi). Po bokoch displeja je otáčajúci sa kruh s tlačidlami „Domov“ a „Späť.“

Samsung je presvedčený, že ich hodinky nie sú len inteligentným zariadením, ale aj módnym doplnkom. Práve z tohto dôvodu budú hodinky Gear S2 Classic dostupné len v čiernom prevedení a s čiernym remienkom z kože. Gear S2 prinesú o niečo modernejší, minimalistický dizajn. Prichádzajú v tmavosivom alebo striebornom prevedení s bielym remienkom.

Samsung-Gear-S2

Vo vnútri hodiniek bije dvojjadrový 1 GHz procesor, ktorý poháňa operačný systém Tizen OS. Samsung tvrdí, že hardvérovú aj softvérovú časť hodiniek optimalizoval natoľko, že zariadenie vydrží nabité 2 až 3 dni. Na palube nechýba ani NFC a bezdrôtové nabíjanie. To všetko sa výrobcovi podarilo natlačiť do tela hrubého len 11,4mm. Samsung ďalej spomenul, že chystá verziu s 3G konektivitou, ktorá ako prvá vôbec ponúkne e-SIM – zabudovanú SIM kartu pre rýchlejšiu zmenu operátorov. Vďaka tomu si budete môcť z hodiniek napríklad zavolať.

Samsung-Gear-S2-Classic

Dostupnosť, ani cena zatiaľ nie sú známe. Na IFA 2015 sa hodinky objavia už 3. septembra, tak ostaňte s nami.

https://www.youtube.com/watch?v=nwn8qMaNoJk