Samsung na technologickom podujatí IFA v Berlíne predstavil novú líniu inteligentných hodiniek s označením Gear S2 a Gear S2 Classic, pričom im nechýba aj verzia s 3G konektivitou.

Na tomto podujatí sme mohli vidieť doslova záplavu nových nositeľných technológií, smart hodinky od Samsungu však majú ambíciu byť najlepšie.

Môže za to hlavne ovládanie používateľského rozhrania prostredníctvom otočného prstenca, ktoré dostalo po prvých testoch pozitívne hodnotenia.

To je podľa slov popredných svetových technologických médii až šokujúco intuitívne.

Samozrejmosťou je príkladné spracovanie, poriadna špecifikácia a v neposlednom rade kompatibilita.

Prvú generáciu hodiniek Gear S so zakriveným displejom ste mohli používať len so Samsung smartfónmi, Gear S2 hodinky sú kompatibilné s každým smartfónom s OS Android 4.4 a vyšším.

Napriek pozitívam bude mať veľký podiel na konečnom záujme verejnosti cena. Tá sa už objavila aj spolu s dostupnosťou pre európsky región:

  • Samsung Gear S2379 € v Nemecku (ostatné trhy zrejme 349 €, maloobchodná cena v USA bude 349 $) s dostupnosťou od októbra 2015.
  • Samsung Gear S2 Classic 449 € taktiež s dostupnosťou od októbra 2015.
  • Samsung Gear S2 s 3G konektivitou – cena ešte nebola stanovená, uvedené na trh budú tesne po Gear S2 a Gear S2 Classic.

K TÉMESamsung Gear S2 a Gear S2 Classic oficiálne: Hodinky pre každú príležitosť

Cena nie je najmenšia, no stále je nižšia od ospevovaných Apple Watch a svoju skupinu záujemcov si smart hodinky Gear S2 rozhodne nájdu.

Čo hovoríte na cenu? Zahlasujte si v ankete, výsledky zverejníme.