Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Prvé informácie o Samsung Galaxy S7 aka Project Lucky – vrátia sa...

Prvé informácie o Samsung Galaxy S7 aka Project Lucky – vrátia sa microSD karty?

Možno je ešte trochu skoro hovoriť o Galaxy S7, no už teraz sme sa dozvedeli zopár zaujímavých detailov, ktoré rozhodne stoja za to.

9
Samsung Galaxy S6 Edge - foto:TheVerge

Samsung iba nedávno predstavil nové phablety Galaxy Note 5 a Galaxy S6 edge+, no v laboratóriách spoločnosti sa už chystá nasledujúca vlajková loď. Ide samozrejme o Galaxy S7. Môžeme si byť istí, že uvidíme zariadenie s vyšším výkonom, lepším fotoaparátom a možno aj 4K displejom. Čo presne však siedma generácia vlajkových lodí z Južnej Kórey prinesie na trh?

V prvom rade, poznáme kódové označenie smartfónu. V niektorých benchmarkoch sa totiž objavil pod menom Project Lucky (Galaxy S7 – číslo 7 znamená šťastie). Vďaka týmto benchmarkom máme celkom dobrú predstavu, čo nás čaká.

Nový procesor a ostrý displej

Qualcomm pripravuje svoj Snapdragon 820 a Samsung musí odpovedať vlastným čipsetom. Tento rok konkurenciu rozbil Exynosom 7420, čo teda prinesie v roku 2016? Podľa všetkého pôjde o ešte výkonnejší Exynos 8890. Menom si nie sme úplne istí, v niektorých zdrojoch nájdete označenie M1. Číslo 8890 je referencia na matičnú dosku universal8890.

Galaxy-S7-benchmark-leaks-840x447

Podľa AnTuTu nové zariadenie ponúkne 3-4 GB pamäte RAM a prísť má hneď v dvoch veľkostiach. Jedna s „klasíckým“ 5,1-palcovým QHD displejom, zatiaľ čo druhá narastie na 5,8 palcov. Konkurovať tak bude prípadnému phabletu zo série Note. Väčšia iterácia Galaxy S7 by mala ponúknuť neuveriteľné 4K rozlíšenie. (aký displej má váš notebook?)

Dočkáme sa microSD slotu?

Samsung sa tento rok rozhodol ísť „Apple style“ a namiesto microSD slotu svojím zákazníkom ponúkol tri verzie Galaxy S6. Všetky tri sa pritom líšia iba množstvom flash pamäte. Samozrejme, za viac gigabajtov si musíte priplatiť.

Dôvodom tohto rozhodnutia má byť využitie rýchlej pamäte UFS 2.0, ktorá nie je kompatibilná s ovládačom pamäte v SD kartách. microSD slot by sa však mohol po roku vrátiť, keďže Samsung vraj našiel spôsob, ako celý problém obísť. Táto správa však neznie veľmi presvedčivo, takže ju neberte veľmi vážne.

Lepší fotoaparát

Nakoniec, v benchmarkoch sa spomína iba 16 Mpix senzor, no Samsung podľa všetkého testuje nový 20 Mpix ISOCELL fotoaparát. Ten prezýva “all lens cover.” Zvláštny názov môže znamenať všeličo, no jedno je isté, Galaxy S7 bude mať jeden z najlepších mobilných fotoaparátov na svete a tento status mu iba tak niekto nevyfúkne.

Ešte sa načakáme, kým sa k nám z Južnej Kórey dostane Samsung Galaxy S7, no rozhodne sa máme na čo tešiť. Nové iPhony zúfalo potrebujú poriadneho konkurenta.